Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

The Father


En man kämpar med åldrandet men vägrar hjälp från sin dotter. Filmen skildrar demens inifrån den sjukes hjärna.


Originaltitel The Father
Regissör Florian Zeller
Manus Florian Zeller, Christopher Hampton
Genre Drama, 2020-talet
Skådespelare Anthony Hopkins, Olivia Colman, Olivia Williams, Rufus Sewell, Evie Wray, Mark Gatiss, Imogen Poots, Ayesha Dharker
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 387
Filmnummer 137531

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2023-05-16
Har funderat väldigt mycket på vad jag upplevde i filmen, så mycket att jag dragit på att skriva om den. Först och främst är det en skildring som lurar tittaren rejält och det tar sannerligen tid att förstå vad som sker. Man hamnar i ett kaos precis som Anthony och det är det som är meningen, ett grepp jag visste skulle komma, men ändå inte var beredd på. Hade kanske svårt för det att man skulle identifiera sig med Anthony, insikten kom senare att jag mer gjorde det med dottern. Det är en film som ruskar om, den är sorglig och har samtidigt humor, det blir många dråpliga situationer. Anthony Hopkins och Olivia Colman är alldeles enastående i sina roller och till slut bestämmer jag mig för en fyra.
ThomasEngstrom
2023-01-22
Olivia Colman och framför allt Anthony Hopkins i sitt esse! Bara deras skådespel gör filmen jättesevärd. Att sedan berättelsen är viktig, och att upplägget är så bra gör att jag verkligen kan rekommendera filmen. Lugnt tempo i berättelsen som verkligen fångar upp känslan
Commandante
2023-01-21
En så otroligt bra film! Älskar att vi som åskådare verkligen får uppleva Anthonys demensvärld och själva erfara upplösningen av tid och rum.
okidoki
2022-10-17
Utmärkt skådespeleri. jag gillar dock inte att som åskådare bli såhär förvirrad
Sheepy
2022-08-14
Mästerligt agerande från Anthony Hopkins och Olivia Colman som berättas på ett unikt sätt där man precis som huvudkaraktären (drabbad av demens) inte vet vad som är nutid/dåtid eller verklighet.
mattarello
2022-04-25
Vilken skådespelare han är Hopkins!
Rai
2022-04-21
Mycket bra skådespelare, men för mig blir filmen för lång och seg på sina ställen...
LanceHardwood
2022-02-05
Brutalt bra skådespel av Hopkins och även om dom andra gör ett gediget jobb hamnar dom ändå i skymundan samt en mycket gripande handling så blev positivt överraskad.
BarryHero
2022-01-21
Anthony Hopkins briljerar i en film där man aldrig riktigt vet vad man kan tro är äkta eller inte. Den är dock tung att se och man skräms lite av att bli gammal och dement. Välgjord film med få skådisar och få utspelningsplatser. Det märks att det från början är en teaterpjäs.
Spook
2021-12-31
Hopkins gör det bra, men med det sagt är filmen extremt förutsägbar liksom =)
Visa äldre kommentarer »