2.5

The Flight of Dragons

En ung författare från Bosten reser tillbaka i tiden till en era där trollkarlar och drakar härskar, och vetenskap är en kunskap som knappt existerar.

Originaltitel The Flight of Dragons
Alternativ titel Flight of the Dragon
Regissör Jules Bass, Arthur Rankin jr, Fumihiko Takayama, Katsuhisa Yamada
Manus Romeo Muller
Genre 80-tal, Animerad, Familjefilm, Fantasy, Äventyr, Drama
Skådespelare John Ritter (röst), Bob McFadden (röst), Don Messick (röst), Nellie Bellflower (röst), Alexandra Stoddart (röst), James Earl Jones (röst), James Gregory (röst), Cosie Costa (röst)

foppa99
2011-11-07
trollkarlar, parallellvärld o drakar låter ju lovande.. men resultatet e inte bra.
Madvis
2009-05-13
Det här kändes verkligen som min sorts film, och man måste nog ha en stark kärlek till fantasy (och kanske gilla Rankin/Bass animation) för att tycka den är värd en trea. Men det är själva konceptet i filmen och den där varma, mysiga känslan som får mig att tycka om filmen så mycket. Visst, många klagar på slutscenen, men jag gillade idéen med den och egentligen var den inte så himla dålig som vissa påstår. Däremot är filmen inget jag rekommenderar till de som är nya inom fantasy eller som inte sett en Rankin/Bass film innan.
henkepilsner
2008-03-03
Fin men inte det minsta spännande, precis vad man kan vänta sig av en fantasy-saga och precis det. Även om den bitvis är lite rolig så är den väldigt förutsägbar och lite som en fabel med en hel del onödiga karaktärer som man inte förstår vilket syfte de fyller. Tror jag skulle älskat den om jag varit 10-12 år, absolut material för barnen.