Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Florida Project


Under en sommar får vi följa en brådmogen sexåring vid namn Moonee och tillvaron på budgethotellet The Magic Castle, där hon bor med sin rebelliska mamma Halley.


Originaltitel The Florida Project
Regissör Sean Baker (II)
Manus Sean Baker (II), Chris Bergoch
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe, Valeria Cotto, Mela Murder, Christopher Rivera (III), Josie Olivo, Aiden Malik, Caleb Landry Jones, Karren Karagulian, Terry Allen Jones, Sandy Kane, Sonya McCarter, Cecilia Quinan, Carl Bradfield, Macon Blair
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 553
Filmnummer 127070

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2023-06-17
Gripande film som förhöjs genom mycket starka skådespelarinsatser (inte minst från barnen). Sean Baker lyckas återigen få till extrema (även om han inte går lika långt som i Tangerine) men trovärdiga samt mångfacetterade karaktärer och dialog. Det som bryter illusionen från fattigdomen/misären något är att barnen trots allt ser väldigt städade och rena ut. Detta blir en märklig kontrast mot hur föräldrarna och deras bostäder ser ut.
Rune2000
2023-06-14
Sean Baker fortsätter att imponera på mig med sina knivskarpa skildringar av misär. Denna gång visas handlingen från barnens perspektiv, vilket gör det både mer otäckt och engagerade. Filmen bjuder på en hel del minnesvärda karaktärer men i slutändan är det barnen och deras fantastiska skådespel som gör att filmen sticker ut ur mängden.
Albion
2022-08-15
En stark skildring från samhällets skuggsida från barnets perspektiv mestadels. Barnens friska glada lek o äventyr står i stark kontrast till vuxenlivets mörka sidor men samtidigt i en naturlig symbios också som fångas fint här. Kul att se Willem Dafoe i en stark roll som ska balansera upp alltihop, ett ganska besvärligt uppdrag. Betyget blir en stark 3;a
KyLLo
2022-01-03
Imponerande barnskådespelare, särskilt hon som spelar Moonee. Färgstarka miljöer och människor, inte så torrt och stereotypt som det kan vara i amerikanska Södern. Samtidigt känner man av mycket av det amerikanska med ohälsosam mat, byråkrati, stort kontrollbehov och temperament. Vid första anblick glatt och med svart humor, men därunder finns även mycket mörker och tragik. Snyggt filmad med läckra vyer och kameravinklar. En del originella scener som säkert provocerar känsliga. Tänkvärd men inte särskilt sympatisk. Något jag saknar är mer utveckling eller överraskningar, då det är såpalik socialrealism med en hel del upprepningar. En stark trea.
idaho1981
2021-12-12
Välspelat och skrämmande. Väldigt bra skådespeleri av barnskådisen.
Zok
2019-07-10
En film som jag hade svårt för till en början, men desto längre filmen gick fick jag ändå engagemang för karaktärerna.
Bengt_a
2019-03-03
Supertrevlig och glad film med sköna skådespelare
erosagape
2019-01-13
"Jaha", tänkte jag, "en socialrealistisk film, och det är inget för mig". Tittade vidare och all färggladhet och ungars glädje skar sig mot ödena som avspeglades. I slutet föll jag nästan totalt. En upplevelse.
emilstjernholm
2018-12-30
Precis som Bakers Tangerine en fulländad estetisk upplevelse där kameran flyter med och tränger in i smutsiga, fattiga och nedgångna miljöer. Tänkte också på American Honey. En av årets bästa.
mammene
2018-12-15
Förskräckligt irriterande just när jag såg den, ungar som sprang omkring och gjorde bus, en mamma som inte var mogen själv och Dafoes karaktär som egentligen var den enda ljuspunkten. Men så här i efterhand väcks andra känslor och förståelse vad man vill visa och funderingar uppstår. Men eftersom det inte var en angenäm upplevelse så får tvåan stå kvar, lite starkare kanske.
Visa äldre kommentarer »