The General: The Gibraltar Assassination

Filmen handlar om de sista dagarna i general Wladysaw Sikorskis liv; innan hans mystiska död i en flygkrasch utanför Gibraltar den 4 juli 1943.

Originaltitel General. Zamach na Gibraltarze
Regissör Anna Jadowska
Manus Anna Jadowska
Genre Biografi, Krig, 2000-tal
Skådespelare Krzysztof Pieczynski, Kamilla Baar, Jerzy Gralek, Marieta Zukowska, Tomasz Borkowski, Lukasz Simlat, Marcin Bosak, Ireneusz Czop, Maciej Marczewski, Piotr Nowak, Tomasz Sobczak, Miroslaw Haniszewski, Pawel Ciolkosz, Michal Grzybowski, Wojciech Gdynia

goeran
2013-06-29
En av Andra världskrigets ouppklarade händelser, som det finns många teorier och spekulationer om, är den mystiska flygkraschen utanför Gibraltar den 4 juli 1943 då general Wladysaw Sikorski (polsk överbefälhavare och premiärminister i exil) och några av hans närmaste medarbetare omkom. Det borde vara ett tacksamt ämne att göra en film om men Anna Jadowska har inte lyckats något vidare med denna uppgift i filmen The General: The Gibraltar Assassination (General. Zamach na Gibraltarze) från 2009; det är faktiskt en ganska dålig film som inte förtjänar godkänt betyg.