The Gift
Den synska kvinnan Anne dras in i en mordutredning. En psykopatisk kvinnomisshandlare misstänks ligga bakom det brutala brottet, men sanningen är aldrig enkel och flera i den lilla staden visar sig bära på mörka hemligheter.

Originaltitel | The Gift |
Regissör | Sam Raimi |
Manus | Billy Bob Thornton, Tom Epperson |
Genre | Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal |
Skådespelare | Cate Blanchett, Hilary Swank, Keanu Reeves, Katie Holmes, Gary Cole, Giovanni Ribisi, Kim Dickens, Greg Kinnear, Michael Jeter, Rosemary Harris, J K Simmons |
Regissören Sam Raimi, har rest långväga för att få arbeta med Cate Blanchett och Keanu Reeves. Den gamle skräcksnubben har tidigare gjort bl.a. Darkman och
andra mindre lyckade skräckisar men ... Läs mer »
Jag har gillat Sam Raimi sen jag som tonåring såg hans klassiker Evil Dead på VHS (numer har jag alla Evil Dead-filmerna på Blu-ray) och även om jag inte sett alla hans filmer så har jag ändå ... Läs mer »
Sam Raimi landar lite mitt i mellan drama med lite skräcktema med denna film och den är lite svår att placera vart man ska tycka om den. Filmen innehåller flera snygga Sam Raimi element och handlingen håller sig på en så pass bra nivå att den är spännande från början till slut. Jag gillar filmen för sin ton och det kameraarbete som Raimi kör med. Skådespelarna är stabila och mystiken finns där. Detta är kanske inte Sam Raimis bästa men den håller sig väl och fungerar bättre än de flesta av hans nyare filmer från sena 1990 talet och framåt, om man bortser från hans superhjältefilmer. Han skapar en imponerande thriller som är värt att ses.
Rätt trist film, men jag kanske borde se om den för att ge den en mer rättvist betyg...
En rätt ordinär film, som jag efter omtitt var tvungen att höja till en 4:a. Blanchett är så jävla bra. En ren fröjd att se henne i farten.
The Gift ger en konstant obehag och spänningskänsla detta från första början till slutet. Filmen rör sig över alla genrer. Börjar som ett drama övergår till att vara mordgåta och slutar som skräck. I detta har man även lyckats få in i stort sätt alla pusselbitar som brukar bära en film. Här finns biten vacker miljö, hustrumisshandel biten, psykfall biten, obegåvad bullätande småstadspolis biten, rättegångs biten, den ockulta biten, sorg biten, den lilla naket biten och till slut har man även bankat ner den tåriga Hollywood slutbiten trots att den inte passade. Bra skådespeleri överlag speciellt från huvudrollsinnehavare Cate Blanchett och av Giovanni Ribisi som spelar störd bilmek.
Bra och spännande thriller med bra skådespelare.
Är lika mycket en stark tvåa som svag trea, nästan sevärd.
Den är sevärd men inte mycket mer. Man är intresserad filmen igenom menfaller lätt i glömska efteråt.. Man ser inte om den. 2+
Juste thriller med bra skådespelarinsatser, lite tunn och förutsägbar story drar ned betyget. Dock så skulle jag vilja kunna sätta betyget 3.5, men det går ju inte.
Helt ok. Lite förutsägbar kanske men bra skådespel från samtliga. Keanu Reeves är en riktigt bra bad-guy.