Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

The Girl with All the Gifts


10-åriga Melanie går i skolan varje dag, och som de flesta 10-åriga barn har hon en favoritlärare och ett favoritämne. Men hon eskorteras till klassrummet fastspänd i en rullstol, och när hon hämtas i sitt rum är det av beväpnade vakter. I denna framtidsvärld har en svampinfektion brutit ut i hjärnan på den stora majoriteten av människor, och reducerat dem till blodsuktande rovdjur - så kallade "hungries". Melanie och hennes klasskamrater är andra generationens hybrider - hälften "hungry", hälften människa. Till skillnad från första generationens "hungries" är Melanie lika mänsklig som vilken ung tjej som helst - tills hon känner lukten av faktiska människor.


Originaltitel The Girl with All the Gifts
Regissör Colm McCarthy
Manus Mike Carey
Genre Drama, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Sennia Nanua, Gemma Arterton, Glenn Close, Paddy Considine, Anamaria Marinca, Dominique Tipper, Anthony Welsh, Fisayo Akinade
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 498
Filmnummer 121932

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Gordyal
2019-01-05
Bitvis känns det som att de har tagit ett Disney-manus och sedan stoppat in zombies och blodsprut. Men på något märkligt sätt funkar det rätt så bra. Underhållande film med bra upplösning. (8+/15)
stgurgel
2018-12-26
Nytänkande zombiefilm som tar vid precis där Day of the Dead slutade och till på köpet är riktigt nagelbitande spännande. Dessvärre även hyffsat gott om logikluckor och handwaving
Robkiller
2018-12-17
Annorlunda zombie-film. Har en hel del brister, men håller intresset uppe.
santiago
2018-08-03
Bra zombie-film. Kul att se ett postapokalyptiskt London där jag känner igen vissa områden.
psyche_delic
2018-03-31
The Last Of Us - the movie, men med en del egna idéer och egna varianter. Snyggt både i ljud och bild, schysst stämning genom hela filmen.
Rai
2021-06-24
Tyvärr hade jag lite för höga förväntningar på den här filmen, men den var tillräckligt bra för en 3:a i betyg.
karlmats
2017-12-11
En välgjord zombierulle med bra karaktärer och bra dialog. Jag gillar många av miljöerna och hur allt bara verkar ha brakat ihop ganska snabbt vilket gör att många av de överlevande människorna inte riktigt vet vilken roll de ska inta. Det finns heller inga direkta goda eller onda individer här och det är uppfriskande. Nanua i huvudrollen är riktigt bra men omges är bra vuxna också. Glenn Close ser ut som en hybrid av Gary Busey och Rutger Hauer och ger ett oerhört kompetent intryck som läkaren som försöker stoppa det här eländet. Kanske inte blir emotionellt sådär superengagerande som riktigt bra filmer brukar vara, men ett imponerande hantverk är det, hade de avslutat filmen 20 sekunder tidigare hade det inte varit ett problem. En hyfsat stabil 3a når den upp till ändå.
Greystalker
2017-12-10
En riktigt frisk fläkt i zombie-genren! Som biolog och mykolog uppskattar jag extra mycket idén med en muterad Ophiocordyceps unilateralis. :-) En stark fyra blir det och jag ser gärna om den.
S_Griffon
2017-10-15
Känns både cool och ny.
Bumbi78
2017-07-17
Att göra något nyskapande i zombiegenren tordes vara omöjligt, och även i den här används många gamla grepp och klyschor. Men jag gillade ramhandlingen och den kändes fräsch och var rätt snyggt gjord.
Visa äldre kommentarer »