2.4

The Glass House

När Ruby och hennes yngre bror Rhett förlorar sina föräldrar i en bilolycka blir deras föräldrars bästa vänner Erin och Terry Glass deras skyddslingar. Ruby och Rhett lovas ett härligt och okomplicerat liv i Kalifornien. Allt de behöver göra är att flytta in i familjens residens i det fascionabla Malibu. Det dröjer dock inte länge förrän Ruby börjar misstänka att Erin och Terry inte är de idealiska skyddslingar och förebilder de ger sken av att vara. Har hon rätt i sina misstankar eller är de bara resultatet av en rebellisk tonårings vilda fantasi?

Originaltitel The Glass House
Regissör Daniel Sackheim
Manus Wesley Strick
Genre Thriller, 2000-tal
Skådespelare Stellan Skarsgård, Diane Lane, Bruce Dern, Rita Wilson, Carly Pope, Kathy Baker, Leelee Sobieski, Michael O'Keefe, Trevor Morgan, Chris Noth, Agnes Bruckner, Erick Avari, Vyto Ruginis, Gavin O'Connor, China Shavers, Rachel Wilson

Skapad 2019-12-09 av Rollywood
När de två syskonen Ruby och Rhett Baker förlorar sina föräldrar i en bilolycka får de flytta in hos det förmögna paret Terry och Erin Glass och påbörja ett nytt liv. Det innebär ny skola, ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av cineasten89
Två barn, Ruby och Rhett, förlorar sina föräldrar i en bilolycka och skickas till sina f.d. grannar, paret Glass. Till en början verkar de vara de helt perfekta paret, men gradvis, steg för steg...   Läs mer »

mammene
2022-06-21
Får väl erkänna att valet av denna film till stor del berodde på att Stellan var med, besviken på honom blev jag inte. Annars var det väl en standard thriller, en aningen långsökt, med lite förutsägbara tilltag. Men skapligt roande för stunden.
päronanton
2022-04-03
Jag gillar den! Spännande och en obehaglig atmosfär!
Tatty
2018-12-22
Riktigt bra film! Gillar handlingen och spänningen i filmen! Älskar Stellan Skarsgårds roll i filmen! Han är så obehaglig typ vilket gör filmen extra spännande! Rekommenderas!
2016-09-24
Bra och spännande film med bra skådespelare.
2014-11-23
Anledningen till att jag överhuvudtaget såg denna film var Stellan Skarsgård. Det är alltid kul att se lite svenskt i de amerikanska filmerna. Denna glädje försvann dock rätt snabbt, trots att Stellan sköter sig, för detta är en film som från första filmruta sjunker i snabb takt ner i träsket av de allra fånigaste thriller-klicheerna. 1+
Murvel48
2013-11-21
Gäsp! Stark etta...
Hoagie
2013-06-12
Fan va ologisk, full med luckor, töntiga repliker och dåligt skådespeleri!

2013-03-25
Vad hände med Leelee Sobieski? Jag spådde henne som en framtida storstjärna... gick sådär va? Missade jag den här filmen när den kom. Och istället såg jag den väldigt nyligen... tyvärr. Oerhört fånig och förutsägbar. Lägg till en töntig dialog och 1:an är fullbordad.
GrandMaster_E
2012-09-17
Spännande ett tag för att sedan tappa och manuset håller inte. Skarsgård är dock bra som vanligt.
ziferN
2012-08-22
En film som jag minns att jag såg för många år sedan på tv, och vad jag kommer ihåg så tyckte jag om den. Underhållande och spännande thriller i överlag med en helt ok story.