Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Den vidrige Herr Honka


Historien bygger på verkliga händelser och utspelas till stor del på den sjaskiga 70-talsbaren Der Goldene Handschuh i Hamburg. Det är här som den märkligt vanställde och aggressive suputen Fritz Honka finner sina offer, som liksom honom befinner sig på gyttjenivå i den sociala stegen, vilka han lockar hem till sin ännu sjaskigare lägenhet för sprit, sex – och avlivning.


Originaltitel Der goldene Handschuh
Alternativ titel The Golden Glove
Regissör Fatih Akin
Manus Fatih Akin
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, Skräck, 2010-tal
Skådespelare Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Adam Bousdoukos, Katja Studt, Marc Hosemann, Victoria Trauttmansdorff, Martina Eitner-Acheampong, Greta Sophie Schmidt, Tristan Göbel, Heinz Strunk, Hark Bohm, Jessica Kosmalla, Laurens Walter, Tom Hossbach
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 64
Filmnummer 133808

Recensioner

Skapad 2019-12-09 av weng-weng
Fatih Akin har bläddrat noga i den svenska fotografen Anders Petersens välkända fotobok Café Lehmitz (boken har tidigare gett Tom Waits omslaget till Rain Dogs). Boken är ett närgånget men ink...   Läs mer »

Kommentarer


PeterTheW
2020-07-25
Svår att betygsätta. Hemsk, brutal och intressant.
Ghostface
2020-02-12
En absurd komik som uppkommer på filmens brist verklighetsanknytning. Det finns en stark kalkonvarning i berättandet och skådespeleriet men samtidigt är filmens råa, visuella 70-talsmiljöer en tillgång.
callusis
2020-01-02
Sjukt nära femman!
Spidde
2020-01-01
Svår att betygsätta. Har sett och gillat det mesta Fatih Akin gjort, men denna är svår att tycka om. Väldigt rå, obehaglig och smutsig med ett gäng riktigt otäcka scener. Dock saknas djup och det hela känns som en diffus uppvisning av vidrigheter. Men lär inte glömmas i första taget.
FrancieBrady
2019-11-24
vidrig! men bra, välgjord, realistisk och snygg. den känns!