Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.5
av 5

The Green Hornet


Britt Reid är en bortskämd ung man som efter sin fars hastiga död ärver hans tidning. Tillsammans med sin nyfunna assistent, den kinesiske Kato, bestämmer han sig för att gå ut maskerad på gatorna för att bekämpa brott. Kato förser Britt med specialpistoler och knockoutgas. Samtidigt försöker den paranoide gangstern Benjamin Chudnofsky ansluta till alla brottsfamiljer i Los Angeles och organisera en supermaffia.


Originaltitel The Green Hornet
Regissör Michel Gondry
Manus Evan Goldberg, Seth Rogen
Genre Komedi, Action, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz, Christoph Waltz, Tom Wilkinson, David Harbour, Edward James Olmos, Jamie Harris, Chad Coleman, Edward Furlong, James Franco, Analeigh Tipton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3645
Filmnummer 77762

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av
[-]Michel Gondry. En man jag brukade kalla min favoritregissör. Det är för mig obegripligt hur någon kan gå från att skapa solklara mästerverk i form av Eternal Sunshine of the Spotless Mind oc...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-10-01
Jag tyckte den började ganska lovande med ett roligt gästinhopp från James Franco som får spela mot en alltid lika härlig Christoph Waltz. Sen kommer Seth Rogen in i bilden och spelar sig själv och då går det utför. Jag hade ingen relation till Green Hornet sedan innan vilket kanske bara var bra, annars hade jag nog stört mig ännu mer på hur man hanterar karaktären, nu räcker det bra med att störa sig på Rogen men hans bortskämda retardo-karaktär klarar rätt bra av att förstöra filmen på egen hand. Här är väl annars ett exempel på hur det kan vara ok att sälja ut sig för den kinesiska marknaden, att ta en karaktär som varit både japansk och koreansk och göra om den till kinesisk och dra lite stereotypa skämt på dennes bekostnad är inte lika störigt som när man slänger in random kineser i filmer bara för att få komma upp på bio i den andra stora röda ondskan i öster. Här funkar det ok och Jay Chou fungerar dugligt som sidekick men bredvid Rogen är det ju svårt att riktigt sticka ut på ett negativt sätt så jag skulle väl inte säga att det här är en garanti för Chou att få fler roller i Hollywood direkt. Kul med lite fler gästinhopp i form av Olmos och Furlong, om inte annat verkar Rogen känna en massa folk i branschen, på så vis kan man väl säga att han är en fattigmans Adam Sandler? Något annat än en 2a är aldrig aktuellt.
NoWireHangers
2018-01-30
Lite tveksam trea.
Greystalker
2017-10-22
Ytterst svag tvåa
Gordyal
2015-10-11
Rätt så underhållande och bitvis kul film med ett par riktigt coola scener. Men i huvudsak är den mest förbannat enerverande. (5+/15)
Bomkia
2015-10-03
Bra skådismaterial, men manuset är tröttsamt och actionen relativt ointressant. Några sköna sekevenser kommer man inte allt för långt på. 2+
amotherscrime
2015-02-02
Egentligen inte speciellt rolig eller bra. Men något slags underhållsvärde hade den ändå. Hjälpte väll att storyn var väldigt annorlunda från vad jag väntat mig också. Gillade Waltz!
Krille80
2015-01-06
Filmens första 17 minuter är inte roliga, faktiskt rätt dåliga. Därefter introduceras karaktären Kato(underbart spelad av Jay Chou) vilket verkligen ger filmen en kick i röven. Därifrån byggs samspelet och kemin mellan karaktärerna Britt(Seth Rogen) och Kato upp och det blir faktiskt riktigt roligt. En bit därefter introduceras Cameron Diaz karaktär Lenore Case. Diaz roll är inget omvälvande för filmen men ändå en fungerande del av den. Kul, underhållande och actionfylld filmupplevelse. 3+
nestle
2014-12-15
Skön film som börjar rätt lågt. Slutet höjer den dock till en svag 4a!
JanneN
2014-09-27
Jag har sett filmen sammanlagt fya gånger! På bio och hittills tre gången på min DVD. Den håller fyran som jag gav från början och tänker inte sänka betyget i dag. (Inte heller i morgon.) Seth Rogen passar utmärkt i rollen som den töntige arvingen och Jay Chou gör bra ifrån sig när han tar Seth Rogen ner på jorden. Upplysningsvis ligger mitt betyg väldigt nära en femma.
riduzh
2014-07-11
Helt meningslös även fast världens snyggaste Seth Rogen är med.
Visa äldre kommentarer »