Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

The Grudge - Förbannelsen


Flera människor dödas av den våldsamma förbannelsen Ju-on. En förbannelse som uppstått ur en mans fientliga känslor när han dog en plågsam död. Förbannelsen överförs nu från offer till offer.


Originaltitel Ju-on
Alternativ titel Ju-on: The Grudge, The Grudge
Regissör Takashi Shimizu
Manus Takashi Shimizu
Genre Skräck, 2000-tal
Skådespelare Megumi Okina, Yui Ichikawa, Misaki Ito, Kanji Tsuda, Yôji Tanaka, Takashi Matsuyama, Takako Fuji, Misa Uehara (II), Isao Yatsu, Hirokazu Inoue
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3242
Filmnummer 15918

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av billybob
En effektivt berättad spökhistoria som ligger ljusår före amerikansk skräck för närvarande. Många otäcka scener. Men efter att ha sett Ringu så tappar den här filmen en aning för mig tyvä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Cumlin
Efter att ha gjort Tv-filmen Ju-On för en väldigt låg budget, skrek tittarna och framför allt producenterna efter mer från regissören Takashi Shimizu. Två år senare efter Ju-Ons succé fick Ta...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av niebaotan
Nishina Rika är en kvinnlig socialarbetare, hon får ett uppdrag att besöka ett hem för att kolla till dess boende. Väl där finner hon en gammal kvinna som allt inte står rätt till med. Något ...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2018-08-04
Inte min typ av film.
Rai
2017-12-11
Men, snälla nån!
mahasarakam
2017-11-23
Snyggt gjord, men bitvis töntig japansk skräck.
AlbinWesley
2015-11-02
Jag tyckte den var rätt läskig. De jump scares som förekommer är krypande och lågmälda istället för explicit överdrivna och således rätt taffliga. Jag tycker att just det krypande obehaget finns mest hela tiden. Och berättarstrukturen gillar jag skarpt, den är både smart och givande i och med att den gör mysteriet mer intrikat.
Halofreak92swe
2015-01-24
Oj vilket skräp. Den var inte läskig någonstans tyvärr. Jag borde ha sett den för länge sen, då hade den säkert haft betydligt större verkan på mig. Antar att Scary movie-filmerna har något att göra saken också haha, kunde bara tänka på scenerna därifrån under hela filmen:P Får ta och se uppföljarna, både de japanska och amerikanska, någon av dem kanske är lyckad iaf. 2-.
Krille80
2014-10-28
Japansk skräck skrämmer skiten ur mig. Jag har inget bra försvar till det men jag ser alltid mer och mer. Jag njuter verkligen samtidigt som jag är livrädd. Handlingen kunde dock ha varit lite mer genomtänkt.
BrutusBeefcake
2014-04-09
Inte särskilt läskig, dock bättre än liknande filmer så som Ringu och Dark Water. Kommer undan med godkänt och kan tänka mig se de andra i serien.
filmfreak1
2014-03-16
Inte speciellt skrämmande eller obehaglig, men det finns några riktigt lyckade scener. Och som skräckfilms underhållning fungerar den perfekt. Bättre än Ringu.
Redfield4ever
2013-05-27
Jag tycker inte att den är läskig, men obehag lyckas den ju skapa utan tvekan. Den är bra uppbyggd, med jump scares som faktiskt är perfekt mängd förvirrande och upphetsande. En helt klart positiv överraskning. Kan egentligen inte fatta att av Dark Water, Ju-On och Ringu så var det i slutändan Ringu den som jag tyckte var svagast!
lollelolo
2013-05-10
Väldigt plastigt, soap-opera utseende - inte alls läskigt. Även alldeles för ljus.
Visa äldre kommentarer »