Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

The Happening


En familj flyr från en naturkatastrof som i stora skalor är förödande för mänskligheten. En gymnasielärare, Elliot Moore, försöker lista ut hur man ska lösa problemet som människan har ställt till med.


Originaltitel The Happening
Regissör M Night Shyamalan
Manus M Night Shyamalan
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Spencer Breslin, Betty Buckley, Tony Devon, Victoria Clark, Jeremy Strong, Frank Collison, Ashlyn Sanchez, Stéphane Debac, Robert Bailey Jr, Susan Moses
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5761
Filmnummer 58426

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av Rollywood
Vardagen rullar på för invånarna i New York med människor på jobbet och i skolan. Men helt plötsligt händer något mycket mystiskt och fruktansvärt hemskt. Folk börjar ta livet av sig. Alla p...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av showoff
The Happening kretsandes runt ett okänt hot mot mänskligheten. Folk dör stup i kvarten och ingen vet varför. Är det terrorister eller ett virus? Jag tror de flesta åsikter går isär om vilka ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av bluevelvet
En vanlig eftermiddag i Central park, New York. Folk promenerar igenom parken i vanligt vardagslunk på väg mot olika mål, då det plötsligt börjar hända märkliga saker. Människor börjar tappa...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av weng-weng
Parkflanörer sticker ihjäl sig själva med hårnålar och byggarbetare faller som dåligt vikta pappersplan från hustak. Solen lyser som vilken dag som helst över den amerikanska vardagen när The...   Läs mer »

Kommentarer


Gordyal
2022-03-27
Men för i helvete! Verkligen skituselt - från början till slut och på alla sätt. (2/15)
Rele
2019-10-18
En annorlunda föregångare till The Walking Death. Inte så väldigt spännande film. Trots några kända skådespelare ger jag en tvåa.
Christofer
2018-08-16
16/8 2018 (2:a): Wow, den här har jag alltså sett två gånger tidigare. Fascinerande hur mycket intrycket har ändrats sen sist. Produktionen suger ju stenhårt. Manus, regi, klippning, ljudsättning. Allt är B-betonat till max. Wahlberg kör sitt enda minspel: ”förvånad pojke”. Zooeys med sina rådjursögon har ungefär lika mycket karisma som en sten. Skäms rejält för tidigare betyg och kommentar. 18/7 2010: Betyget kvarstår efter omtitt. Har inte så mycket att tillägga efter min första kommentar. 8/8 2008 (4): Intressant att den här blivit så himla sågad överlag. Jag måste erkänna att jag inte hade några större förväntningar. Jag kan förstå kritiken mot att man inte får veta vad som egentligen hänt, men samtidigt är ju det en del av tjusningen. Spänning finns där från början till slut, och känslan av oro för nånting helt okänt, samt maktlösheten man som människa skulle kunna känna inför naturens mysterier, får iaf mig att tänka efter. Huvudingrediensen i filmen är just att man lyckas bra med att förmedla den rätta känslan. Sedan är det också lite coolt att se folk ta livet av sig på diverse sätt. Dessutom är ju en del av filmens finess att det inte slutar med någon patriotisk sammanslagning och slutfight a' la Independence Day, utan att det är sådär skönt mystiskt.
erosagape
2017-01-12
You have been warned. Jopjo. Trots smått domedagsstämning så facinerade filmen mig, trots spegelvänd förkrympt version
Roswall
2016-10-29
Det enda som är bra med filmen är att Wahlberg håller på Tottenham.
Engravadlax
2016-09-08
Ja, det här var väl en av de dummare filmer jag har sett.
GinNTonic
2016-08-17
Lovande inledning, men sen blir filmen så jäkla usel på alla plan. Ändå tittar jag intresserat vidare av någon konstig anledning. Manuset och replikerna är helt horribla.Tyckte den var alldeles för mesig också, men det visade sig att Netflix tydligen har lagt upp en något klippt version. Det blir en svag tvåa för att filmen är så dålig att den blir rolig.
Ful_fisk
2016-05-13
Rätt snygg och så är den ju... Men så jävla konstig. Skådisarna och replikerna är alla liksom... märkliga. Ger det hela en bisarr ton som lockar mer till skratt än spänning. Schyamalan förblir en av Hollywoods konstigaste regissörer.
cannibalrice
2016-03-05
Filmen där inget händer, men som ändå har mage att kalla sig "The Happening".
Robkiller
2015-10-13
Mysko film som håller intresset uppe, men det är mest för att man förväntar sig att nåt ska hända... men... nähä... finns nog någon form av idé bakom handlingen, men genomförandet är ingen höjdare direkt...
Visa äldre kommentarer »