The Hills Have Eyes

Familjen Carter är på väg till Kalifornien i sin husbil. Efter en bilolycka strandas de dock ute i öknen, och snart märker de att de inte är ensamma i området.

Originaltitel The Hills Have Eyes
Alternativ titel Ögon i natten
Regissör Wes Craven
Manus Wes Craven
Genre Thriller, Skräck, 70-tal
Skådespelare Robert Houston, John Steadman, Michael Berryman, Martin Speer, Janus Blythe, James Whitworth, Virginia Vincent, Dee Wallace, Russ Grieve, Cordy Clark, Suze Lanier-Bramlett, Peter Locke, Brenda Marinoff, Lance Gordon

Skapad 2019-10-13 av FreddyKrueger
Lik Tobe Hoopers Motorsågsamssakern som var inspirerad av verkliga händelser är nu Wes Cravens kultförklarade kannibalrysare The Hills Have Eyes en klassiker bland skräckdiggare. Även om Craven ...   Läs mer »

RustyFilm
2022-03-25
Regi och skådespeleri ligger här på en nivå inte långt över vad skolbarn uppnår när de skapar sina amatörfilmklipp. Manuset är i och för sig kanske på en lite högre nivå och visst är det småroligt då och då. Ett extra poäng ges för att ”Wes” inte gav upp efter sin ännu sämre debutfilm fem år tidigare.
2021-01-27
En riktig fullträff!
päronanton
2020-07-08
Kult skräckis!
Raimo_1985
2019-08-08
Ungefär lika bra som Last house on the left, dvs ganska bra. Ganska obehaglig. Ganska av mycket, haha!
dudson
2019-01-31
En given nasty klassiker som har en fin plats i varje seriös samlares-bokhylla. Efter en omtitt , många år senare så håller den hög terror klass & obehag. Verkar som Craven vill förmedla våld föder våld/

2017-11-12
En favorittfilm, som setts mange ganger. Men det blir ikke femmer denne gangen heller, stopper på +4. Maybe next time?
Mat1az
2016-11-20
Småkul kultklassiker som egentligen inte är så mycket att hänga i granen. Men även om Suze Lanier-Bramlett är på tok för gapig, så lyckas filmen att bygga upp karaktärerna och få en att sympatisera med dem. Det här är filmens största styrka.
andmoreagain
2016-05-13
En favoritskräckis! Kanske liiite pga av att den har en mycket komisk scen och det är när familjen blir överraskande av ett flygplan i filmens begynnelse. Kärringen förlorar kontrollen över kartan vilket resulterar att den mest barske amerikanska familjefadern får kartan över ansiktet och kan inte se när han kör. Den blicken han ger henne över hennes fadäs är värd alla Oscars. Annars tycker jag filmen har en charm som många liknande filmer inte har.
AlbinWesley
2016-04-12
Lite lamt alltså, slasherelementen är inte så dumma men jag befarar att de bästa är bortklippta och försvunna. Musiken är galen, får det hela att nästan kännas lite putslustigt. Jo det känns tamigtusan lite putslustigt. Det ska det ju inte göra.
Grillo
2015-10-13
Blir något bättre framåt slutet då också flera figurer får så att säga "step up". Innan det är det en frustrerande film där det går mer åt helvete än vad som borde behövas om folk bara getts komplett information. Extra irriterande när det är sexism som gör att informationen inte ges. Synd när Cravens debut var så mycket bättre även om det här på alla sätt och vis är en mer konventionell skräckfilm.