The Hit

Gangsterveteranen Willie Parker ser sin chans till ett nytt liv när polisen erbjuder honom immunitet mot att han anger sina "kollegor". Han har levt gömd i Spanien i tio år när det förflutna hinner ikapp honom. Den brutale yrkesmördaren Braddock och den unge skyddslingen Myron kidnappar Parker för att ta honom till Paris, där rättvisa till slut ska skipas.

Filminfo

Originaltitel The Hit
Alternativ titel Hämnd på en tjallare
Regissör Stephen Frears
Manus Peter Prince
Skådespelare Tim Roth, Terence Stamp, John Hurt, Laura del Sol, Bill Hunter, Fernando Rey, Willoughby Gray, Jim Broadbent, Juan Calot

MrPraline
2016-01-03
Otroligt ojämn film, vissa delar är rent av mästerliga andra är ganska sega. Terrence Stamp är grym, cool och otroligt charmig i sin roll, en karaktär som man hade velat se mer av. Även om han känns som huvudperson så får han inte jättemycket plats trots allt. Tim Roth är också riktigt bra i den här filmen, John Hurts karaktär tyckte jag var lite tråkig och de var filmens svaga sida, det blev väldigt segt där. Stundtals en väldigt cool roadtrip-film. Måste även slå ett slag för de snygga fotot och dem häftiga miljöerna. Stark 3/5.
hairofthedog
2015-10-11
Ingen solklar fyra, men den är så charmig och trion Hurt/Ruth/Stamp så härlig att den under alla omständigheter bör ses.
Tonti
2015-10-04
Fin film som drar åt fyran och kanske är Frears bästa. John Hurt är fantastisk som den kallblodiga mördaren som i slutändan inte är kallblodig nog och Stamp och Roth är också finfina.

2015-07-22
Inget för den vanliga smått okunniga filmtittaren:)
Taandborste
2012-02-05
Tim Roth borde få en 5:a bara för sitt blonda hår och solbrillor, men annars var den otroligt ointressan.
karlmats
2011-11-09
Rätt trist tillställning där det är en jävla massa snack som inte känns speciellt intressant. De brittiska accenterna är mest påfrestande och jag fattar knappt att jag höll mig vaken till det här sömnpillret. 2an är svag.

2009-09-12
Va e detta för j-vla smörja ? Vill vara suggestiv men är det inte. Udda karaktärer som bara beter sig ologiskt. Satt hela tiden bara och hoppades på att få se brunettens tuttar. Men icke.
P-H
2009-06-24
Ingenting har någon vidare betydelse i denna film. Den kommer aldrig någon vart med det som den plockar upp på resan. Å andra sidan: Hade intrigerna gjorts mer intressanta, våndorna starkare och polisens jakt mer spännande kanske den istället hade blivit tyngd av klichéer. Nu är den åtminstone speciell, på sitt lilla vis. :)
brunnforce
2008-03-29
alldeles för långtråkigt för mej.. ska det vara 80tal så ska det vara highschool ^^
Czechflash
2007-03-17
Ett intressant upplägg med tre bra skådespelarprestationer (Stamp, Hurt och Roth). Men filmen lyckas inte bli så intressant och tempot är lite för lågt. Några bra och överraskande scener, samtidigt som andra känns mindre genomtänkta.