2.4

The Hunted

I skogarna utanför Portland härjar en mördare som för nöjes skull jagar jägare som är ute i skogen på viltjakt. Efter en intensiv och farlig jakt lyckas agent Bonham vid FBI fånga mördaren Aaron Hallam. Väl inne i staden lyckas han dock fly och jakten tar fart på nytt.

Originaltitel The Hunted
Regissör William Friedkin
Manus David Griffiths, Peter Griffiths, Art Monterastelli
Genre Drama, Action, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro, Connie Nielsen, Leslie Stefanson, John Finn, José Zúñiga, Ron Canada, Mark Pellegrino, Jenna Boyd, Aaron DeCone, Carrick O'Quinn, Lonny Chapman, Rex Linn, Eddie Velez, Alexander MacKenzie, Johnny Cash (röst)

Skapad 2019-10-29 av
För tredje gången så spelar Tommy Lee Jones en tuff hårding som jagar en förrymd brottsling, ”orginell historia” som Jones sa i en intervju. Det kan jag givetvis inte hålla med om, för tror m...   Läs mer »

2018-12-19
Såg den här filmen för många år och den var usel...
fridenpaden
2017-11-05
Meh. Den här hade jag ju redan sett. Elva år sedan men ändå. Minnet börjar svikta. Bättre än jag kom ihåg. Förstår däremot inte varför Jones jagar honom. Del Toros karaktär vill ju bara vara ifred.
BrutusBeefcake
2016-10-18
Börjar lovande men efter att första delen ur skogen är avklarad så faller filmen hårt, det känns tråkigt och amatörmässigt under hela andra delen utav filmen. (5+/15)
siggelund
2015-08-16
Om man ska skriva något positivt, så jo, de avsåg obeveklig och mörk och lyckades därtill. Men det är för lite kött på benen. Hantverket räcker inte hela vägen. Ljudbilden känns fumlig och den underliggande handlingen känns tunn och förvirrad. Tommy Lee Jones kör en nästan-Fugitive och är väl ok och del Toro är alltid kul, men det finns liksom inget med den här filmen som excellerar. Skapliga actionscener staplade på varandra, som ibland är rätt snygga. Svag trea.
Afflicter
2015-04-21
Ja, jag fattar, han jämställs med ett djur som jagats in i ett hörn och den enda som förstår sig på honom är Tommy Lee Jones, som också är bra på att smyga.
jingoo
2015-04-13
Tommy Lee Jones är den stora behållningen som vildmarksmänniskan, tillsammans med en hel del fina miljöer. Men handlingen är ganska meh med diverse standardskådisar i sina standardroller. Connie Nielsens roll som polis är hemskt platt, tråkig och förutsägbar när hon såklart ska agera emo-motpol mot Jones.
2014-11-04
Påminde starkt om First Blood/jagad. En snubbe lever i sin egen värld, märkt av kriget etc etc. Naturligtvis så ska den som lärde "grabben" ett och annat armén hjälpa FBI att fånga honom död eller levande. Man letar överallt, spärrar av men snubben ligger hela tiden före. Skådisarna är ok, handlingen? Tjatig. 2-
ToddDowney
2014-08-27
Välspelad och intensiv thriller. Benicio Del Toro gör en riktigt bra insats. Rekommenderas.
Gigi1943
2014-02-18
Även jag tänkte på First Blood, men så överdrivet med folk som kan slåss när de är nästan ihjälskurna. Det får faktiskt vara nån måtta på overklighet! Suck.
RichardEk
2013-07-24
Med Rambo in i 2000-talet, i varje fall är parallellerna till 'First Blood' uppenbara. Men där militären som skapat Rambo pekas ut som skyldig är det här individen som har huvudansvaret. Endast genom en välvillig tolkning av filmen kan BDT ses som en produkt av det militärindustriella komplexet. Fader-son relationen mellan BDT och TLJ är också dåligt tillvaratagen och närmast kitschig. Kvar finns en rad flyhänt filmade adrenalinstinna actionscener där kombatanterna ligger på gränsen att tangera Arnold i slutet på 'Predator'. Men där ligger också filmens höjdpunkt, de koreografiskt välgjorda knivduellerna.