Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

The Imitation Game


Berättelsen om den brittiska matematikern och kryptoanalytikern Alan Turing. Tillsammans med ett team av skickliga kodknäckare spelade han en nyckelroll i de allierades framfarter i andra världskriget.


Originaltitel The Imitation Game
Regissör Morten Tyldum
Manus Graham Moore
Genre Drama, Thriller, Krig, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear, Allen Leech, Matthew Beard, Charles Dance, Mark Strong, James Northcote, Tom Goodman-Hill, Steven Waddington, Jack Tarlton, Tuppence Middleton, Alex Lawther, Jack Bannon (II)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4641
Filmnummer 111118

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av ehansi
Berättelsen om den riktiga krigshjälten Alan Turing hölls gömd för omvärlden i 50 år, men i \"The Imitation Game\" får världen veta sanningen från andra världskriget. Filmen, som är basera...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Mat1az
Under andra världskriget använde sig nazisterna av en komplicerad chiffermaskin för att kryptera topphemliga meddelanden. Den så kallade Enigma-maskinen hade över en triljon variabler och ansågs...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av saggesaliv
Alan Turing är en briljant matematiker i andra världskrigets Storbritannien. Han börjar jobba på att knäcka tyskarnas superkodare Enigma, men tiden är knapp och en kamp mot klockan inleds. Jag ...   Läs mer »

Kommentarer


Olof_Gronlund
2022-06-11
Är inte så bra på att bedöma vad som är bra vad beträffar foto, ljud, bild osv, men jag drogs med i filmen för att storyn var så bra. Man vinklade den på ett bra sätt, inga onödiga scener för att fylla ut och inga tråkiga dialoger och dittet och dattet. Nä, en rak och bra film om en otroligt världsavgörande sak, gillades!
Jannebanan
2022-04-15
Snyggt foto och en fantastisk historia. Men tyvärr känner jag att filmen fogar sig efter någon slags "hollywoodmall" som inte klär den här typen av filmer. De skulle ha satsat på att göra den med en mer dokumentär känsla istället. Good, but not Great!
Zebulonm
2022-04-07
Rätt okey.
Zebulonm
2022-04-07
Rätt okey.
Starkbröl
2022-01-05
Så historiskt felaktig och dessutom politisk att jag klassificerar den som propaganda, vilket automatiskt renderar en etta.
kungkalas
2021-12-27
Stundtals lite lökig som det oftast blir när liknande storys ska populariseras och romantiseras, men om man tar det för vad det är så är det ändå en underhållande film och bitvis intressant. Jag hade gärna sett mer detaljerat kodknäckande och mer djupgående själslig vånda.
amam
2021-05-09
Stabil biopic där Benedict gör ett bra jobb i huvudrollen.
Rele
2021-04-10
Väldigt bra biografi. Andra världskrigets avgörande upptäckt av en annorlunda man Alan Turing. filmen har flera duktiga skådespelare, bra manus och kunnig regissör. Jag ger en stark fyra.
RustyFilm
2020-07-13
Det här är baserat på en sann och mycket betydande händelse från andra världskriget, så betydande att den anses ha räddat miljontals liv och förkortat kriget med år. Det är intressant, spännande och stilfullt vackert. Morten Tyldum och Graham Moore står för regi respektive manus. Filmens röda tråd är konstruerandet av en dechiffreringsmaskin som ska knäcka tyskarnas krypterade krigs-styrnings kommunikation. Efter en del mankemang blir den homosexuelle Alan Turing (brilliant spelad av Benedict Cumberbatch) ansvarig för denna konstruktionsverksamhet. Alan når framgång med jobbet. Vid krigsslutet förblir maskinen och dess dokumentation hemligstämplad i 50 år framåt. Den berömvärda insatsen kommer alltså ut i ljuset först 50 år senare. Alan tog sitt liv några år efter krigsslutet. Då, kemiskt tvångsavkönad och förnedrad. En tidigare filmatisering av samma händelse "Enigma från 2001" har jag tidigare kollat med det var 15 år sedan, så det är svårt att jämföra. Men jag känner mig säker på att "Enigma” var betydligt sämre.
finkan
2020-01-18
Helt ok men alldeles för lång
Visa äldre kommentarer »