3.5
3.5
The Indian Runner
Springsteens låt Highway Patrolman ligger till grund för detta Kain- och Abeldrama om två bröder i det amerikanska bibelbältet. I filmen, som är Penns regidebut, ser vi för övrigt Charles Bronson och en totaltokig Dennis Hopper i ett par av birollerna.
Originaltitel | The Indian Runner |
Regissör | Sean Penn |
Manus | Sean Penn |
Genre | Drama, 90-tal |
Skådespelare | David Morse, Viggo Mortensen, Patricia Arquette, Dennis Hopper, Charles Bronson, Benicio Del Toro, Valeria Golino, Sandy Dennis, Jordan Rhodes |
Filmnummer | 2064 |
Karaktären \"Joe\" (David Morse) lever ett behagligt liv som polis i Nebraska. En dag kommer hans bror Frank (Viggo Mortensen) tillbaka från kriget i Vietnam. Den godhjärtade Joe försöker hjälpa... Läs mer »
Ett relationsdrama som handlar om två omaka bröder (en kedjerökande skitstövel och en omtänksam familjefar). Filmen bygger på ett hyfsat manus och en hel del bra skådespelarinsatser men regin (Sean Penn) är kass. Varför inte berätta med bilder när det är film? När handlingen är så smal som här och filmen så pass lång som 121 minuter blir det tråkigt när de dramatiska scenerna (de som skulle kunna vara där) är överhoppade.
Viggo är ju så jävla het som bad-boy hunk i denna filmen!!! herre-min-je...
En bra film. Många duktiga skådespelare. Sean Penn har lyckats regissera en bra story. Jag ger en fyra.
Långsam och stämningsfull men med för många musikinslag vilket gör att den känns för lång och ibland seg. Viggo lyfter filmen och är hjärtskärande som en person som inte vågar bry sig.
Rätt fin film med stark stämning. Sean Penns regidebut. Dock handlar det mycket om hur mycket man står ut av att se Viggo Mortenson bete sig som ett jävla as. Själv avskydde jag karln och ville nästan stänga av ibland. Därav stannar betyget på trean.
Välspelat drama och Viggo Mortensen är utmärkt!
En film om två bröder deras olikheter och kärlek för varandra. Sean Penn är opretentiös och lugn i sitt berättande. Detta stärker bilden av olikheterna i brödernas själsro. Den ena lugn som en björn den andre en Indian runner. Samspelet mellan Viggo Mortensen och David Morse är utav en sällsynt stark art och man sugs in i deras värld. Rollen Viggo M gör är ett utav de bästa personporträtt jag sett. Vackert och otäckt.
Bra, välspelad, smått intressant och underhållande men filmen levde tyvärr inte upp till mina förväntningar. Storyn är bra och Viggo Mortensen är helt suverän i filmen, helt klart en av hans bästa roller någonsin, och den underskattade David Morse är lika bra som vanligt han med. Men filmen kändes inte lika stark som filmens skådespel, därmed skapades det en liten ojämn linje. Jag tycker dock som många andra troligtvis att Sean Penn är en utmärkt regissör och detta är ett bra regidebut men jag trodde som sagt att filmen skulle vara bättre. Men filmen har dock bra karaktärer som bröderna med en bra kemi mellan skådespelarna men regin kändes inte "top-notch", det kändes lite som att Sean Penn lärde sig att regissera på vägen. Filmen har dock ett par bra scener som bar-scenen och slutet som jag tyckte väldigt mycket om, bra och mörkt! Bra film men betyget når inte upp till fyran pga. ojämlikheten.
Sean Penn kan sina grejer, riktigt gripande film med en riktigt bra Viggo i.
Mycket bra, en väldigt stark trea. Bra skådespelarinsatser!