The Invisible Man

Fast i ett våldsamt och kontrollerande förhållande med en rik och briljant forskare, flyr Cecilia Kass en mörk natt och håller sig gömd med hjälp av sin syster, deras barndomsvän och hans tonårsdotter. Men när Cecilias våldsamma ex begår självmord och lämnar henne med en generös del av sin stora förmögenhet börjar hon misstänka att hans självmord var fejkat. När en rad kusliga sammanträffanden får dödliga konsekvenser och hotar de personer hon älskar mest, börjar Cecilia ifrågasätta sitt förnuft samtidigt som hon desperat försöker bevisa att hon verkligen blir jagad av någon som ingen kan se.

Originaltitel The Invisible Man
Regissör Leigh Whannell
Manus Leigh Whannell
Genre Drama, Thriller, Skräck, Science Fiction, 2020-talet
Skådespelare Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Amali Golden, Benedict Hardie, Sam Smith, Zara Michales, Anthony Brandon Wong

HerrNenne
2022-04-04
2021-07-23: Tycker den kunde valt bättre vägar ibland, men de två första tredjedelarna är en stabil psykologisk skräckfilm. Full av hål dock, förstås. Sista delen, när det blir en actionfilm istället, är ganska tråkig.
Murvel48
2022-02-22
En dum och småtråkig film mellan varven men den hade en del goda stunder som ger godkänt betyg. Slutet var bra.
svältaren
2022-02-01
Spoiler alert: det är Benjamin Ingrosso som är mördaren. För övrigt en rätt medioker thriller som saknar koppling till HG Wells klassiker (förutom att båda innehåller någon sorts ”osynlig man” då).
Commandante
2021-12-25
En otroligt korkad film som man är trött på efter 45 minuter. Inget i storyn går ihop logiskt. Endast Moss skicklighet i att spela kvinna på gränsen till nervsammanbrott räddar filmen från kalkonfarmen.
Tatty
2021-11-06
Väldigt spännande film. Gillade den starkt.
MorbidMagnus
2021-10-28
Det byggs aldrig upp någon spänning eller tvivel kring vad som pågår med den osynliga mannen. Det fanns potential att köra den klassiska "är huvudpersonen tokig eller sker det märkliga på riktigt?" men även det fallerar totalt. Det mesta känns dumt genomfört, det blir varken läskigt, spännande eller ett mysterium. Svag tvåa.
WillyV
2021-10-26
Moss med sitt skicklighet håller en viss nerv uppe hela vägen. Annars egentligen en tvåa.
Nalleman
2021-10-23
Lite ojämn och lite för lång men ändå sevärd och med några fina "twists" (som jag givetvis inte skall avslöja).
kovikovi
2021-09-09
jag tyckte den var tråkig, långdragen o sånt bajs. men jag gillar idén och försöket på rebooten från den gamla!
Robkiller
2021-09-09
Filmer med osynlighet kan vara intressanta, men så uppenbarligen inte här. Det här är riktigt ologiskt, och mestadels skitdumt.