The Invisible Woman

När han är på toppen av sin karriär träffar Charles Dickens en yngre kvinna som blir hans hemliga älskarinna till hans död.
Originaltitel | The Invisible Woman |
Regissör | Ralph Fiennes |
Manus | Abi Morgan |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Ralph Fiennes, Felicity Jones, Kristin Scott Thomas, Perdita Weeks, Amanda Hale, Joanna Scanlan, Tom Burke, John Kavanagh, Tom Hollander, Michelle Fairley, Michael Marcus, Charlotte Hope |
Urtrist. Svag tvåa.
Oväntat blek med tanke på skådespelarna. För när man samlar Fiennes, Scott Thomas, Hollander och Jones så får man höga förväntningar. Det är bra, men historien engagerar tyvärr inte trots bra skådespeleri. Svag trea.
Ett fint kostymdrama med en del överraskningar.
Ett välgjort drama med många bra skådespelare, får framhålla Felicity Jones extra. Jag sögs in i berättelsen och blev lite förskräckt att det handlade om Dickens en ganska glad figur visade det sig som Ralph Fiennes visade sig vara rätt porträttlik. Sedan är jag ju som bekant väldigt förtjust i kostymdramor och 1800-tal så trean är stark.
Fullkomligt intetsägande.
En lågmäld kärlekshistoria.
Blev lite uttråkad emellanåt, men visst var filmen intressant också.
Oväntat bra kostymdrama, som känns mer ambitiös än de flesta filmer i 1800-talsmiljö sett till story och regi. Väldig snyggt gjord och med en effektivt berättad historia, många andra biopics har mycket att lära från denna. Felicity Jones har gjort bra roller tidigare men här är hon suverän och jag hoppas detta kan bli hennes stora genombrott. Stabil fyra.
Visst är det jättefint på alla sätt och vis, kul att se Fiennes göra sånt det känns som han helst gör, klassisk teater liksom. Kul att se honom regissera också. Även om jag tycker mycket om Dickens har jag inte tillgodosett mig riktigt tillräckligt av hans verk för att få ut ett sådant mervärde av filmen, dock. Och för mig som inte är något jättefan av historiska kostymdramer blir det liksom ingen jackpot direkt. Men fint, bra.
När man sett det här, med efterföljande Master Class av Mr Fiennes himself så vill man ju bara sätta 5 + deluxe. Rationellt sett stannar det dock vid en fyra. Fin gestaltning av kärleken. Intressant biroll i Dickens försmädade hustru.