Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Island


Lincoln Six Echo är en av de lyckliga få som överlevt "den stora katastrofen". Han bor i ett isolerat, sterilt och välövervakat byggnadskomplex med andra överlevare. Han hoppas att han ska bli en av de lyckliga vinnarna som ska få lämna komplexet och flytta ut till "Ön", det enda okontaminerade området på jorden.


Originaltitel The Island
Regissör Michael Bay
Manus Caspian Tredwell-Owen, Alex Kurtzman, Roberto Orci
Genre Drama, Action, Thriller, Science Fiction, 2000-tal
Skådespelare Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Steve Buscemi, Sean Bean, Michael Clarke Duncan, Ethan Phillips, Brian Stepanek, Kim Coates
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11568
Filmnummer 32651

Recensioner

Skapad 2019-12-20 av hsq
En hopplöst arketypisk helylleamerikansk kille vaknar upp på en anstalt efter att hela handlingen i princip har avslöjats i filmens inledning genom stream-of-consiousnessbilder från den sovande Ew...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Sci-Fi2
Till att börja med är det en otroligt snygg film. Det är bra klippning, bra kameraåkningar, bra ljus. Visuellt väldigt läcker och välgjord produktion. Skådespelarna är det inget fel på. Båd...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Pebosjan
Som vanligt när Michael Bay släpper en ny film så innebär det en massiv blandning av explosioner, drama, originalitet samt överdrift. Jag, som den fart-älskare jag är, brukar älska allt den br...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av
Jaha, så var det då dags för Michael Bays senaste actionrulle att dundra in på våra biografer, och när det gäller Michael Bay så vet vi alla vad som väntar. Enorma explosioner, hård action, ...   Läs mer »

Kommentarer


vetegrodd
2020-11-28
Såg den när den var nyare för längesen och minns att jag tyckte den var riktigt bra, en klar fyra i betyg. Såg om den nu och känner att den åldrats lite. Lite tråkigt att ge den en 3a men en fyra är det inte längre. Blir en stark 3a!
Christopherrozas
2020-09-16
Bra musik.
karlmats
2019-04-17
Bays sista 4a som ryker här. Faktum är att han inte ens fick behålla en 3a när jag sett om alla filmerna som jag en gång i tiden tyckte var så häftiga att han belönades med ett snitt som var få förunnade. Här hade jag ändå minnet av en snygg sci-fi-rulle som var något annat än de hjärndöda explosionsdrivna filmerna jag på senare tid kommit att inse är Bays signum. I början är det ju också så, dialogen må vara halvdan och de sterila miljöerna känns mer plastiga än futuristiska, men det är ändå ganska underhållande att se McGregor och Scarlett mysa runt i sin okunskap. Sen brakar Bayhelvetet löst med flashiga bilar, attackhelikoptrar, explosioner och allmän intellektuell antimateria. I slutändan undrar man varför Bay ens bemödade sig om att göra första delen så pass lång som han gjorde, egentligen hade det ju räckt med fem minuter för att kunna använda skiten i en trailer och sen bomba på med samma grejer som han uppenbarligen egentligen vill göra. Buscemi och Ned Starks karaktär känns väldigt Michael Bayiga också även om det så klart är kul att se dessa skådisar. Det blir en svag 2a till slut, hjärnan måste ändå säga ifrån.
Hanness
2018-08-15
Hyffsad
dudson
2018-02-08
Trälig film där det är ett tröttsamt springande&jagande i nån flummig hitec värld. Det som lyser lite till filmens fördel är sköningen Buscemi och Sean Bean som trovärdig onding.
Zarquon
2017-09-24
För lång och (håll i hatten, inte varje dag jag kommer med denna kritik) onödigt mycket action. Även om en del actionscener är rätt bra, så blir det som att klämma i sig ett halvtkilo godis på en gång, och det behövs ju verkligen inte sprängas en hel stad för att berätta den här berättelsen. Men visst. Inte usel, okej att se en gång.
deswhip
2017-09-03
Den här filmen är verkligen bra! Bra beskrivna personligheter, vackert filmad, välgjord action. Intressanta, snygga och inspirerande karaktärer, bra casting. Storyn är också bra, åtminstone om man inte dissekerar den alltför hårt.
Jamesa
2017-08-31
Godkänd. Snygg och bra idé, men för ooriginell och förutsägbar.
yrkeschaufföre
2017-04-29
Nu ger jag upp, jag har sett fragment av den så många gånger att det var dags att avsluta den utan att ha sett början. Tycker att Scarlett fungerar bra medan jag stör mig lite på Ewan. Filmen hade vunnit på att kortas ner lite. En klart godkänd tvåa från juryn i Lund
BrutusBeefcake
2016-10-18
Gillar första timmen, sedan går det jävligt fort utför, dumheterna avlöses efter varandra och jag får aldrig njuta utav spektaklet. Sedan är filmen på tok för lång, man hinner tröttna efter en stund. (5+/15)
Visa äldre kommentarer »