Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

The Jacket


Gulfkriget 1991. Jack Starks överlever ett pistolskott i huvudet men drabbas av minnesförlust, vilket betyder att han inte har något att sätta emot när han efter hemkomsten till Vermont blir anklagad för mord. Han blir inlagd på en sluten avdelning på ett mentalsjukhus och utsatt för en gammaldags, omänsklig typ av behandling. Starkt påverkad av hallucinogena medel reser han till framtiden, där han träffar Jackie. Hon har nyckeln till det mörka förflutna som Jack inte kan minnas. Och när hon inser att Jack är fyra dygn från sin egen dödsdag blir de tvungna att tillsammans försöka undgå det oundvikliga.


Originaltitel The Jacket
Regissör John Maybury
Manus Massy Tadjedin
Genre Drama, Thriller, Science Fiction, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Adrien Brody, Keira Knightley, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh, Kelly Lynch, Brad Renfro, Daniel Craig, Steven Mackintosh, Brendan Coyle, Mackenzie Phillips, Laura Marano, Jason Lewis, Richard Dillane, Angelo Andreou, Charneh Demir, Tara Summers
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4515
Filmnummer 28926

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av
En film som beskriver en mans liv ur en mycket annorlunda vinkel. När han som död ska försöka förhindra sitt öde. En mycket annorlunda thriller med mystisk och ganska underlig handling. När Ja...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av velvet_heart
The Jacket är en psykologisk thriller som handlar om Jack Starks (Adrien Brody), en veteran från Gulfkriget. Han har drabbats av en annorlunda minnesförlust och när han återvänder till sin hemst...   Läs mer »

Skapad 2019-12-07 av
The Jacket handlar om Jack, en krigsveteran som oskyldigt blir anklagad för mord på en polis och hamnar på ett mentalsjukhus. Där drogas han och stoppas in i en låda. Detta ska fungera som en beh...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2020-07-24
Godkänd rulle.
Frankish
2019-06-26
En berättelse som påminner mig om Slakthus 5 av Kurt Vonnegut. Historien har långt ifrån samma djup, men formen är medryckande och håller adrenalinet uppe. Lite heteroromantik, lite vaga passningar till psykiatrins mörka historia och mystiken kring död och verklighet. Sensmoralen är inte märkvärdigare än - ta tillvara på tiden, livet varar inte för evigt. Jag är svag för det.
Krille80
2018-02-04
En film som hamnar på plus för sin intressanta och t.o.m. fascinerande historia liksom för sevärda och fina insatser i rollistan från speciellt Adrien Brody. Bra är också Keira Knightley men jag tycker hon används alldeles för lite och speciellt med tanke på när filmen kom ut och Knightley var ett väldigt hett namn. På minussidan hamnar det faktum att filmen förlorar mig mer och mer på slutet och jag börjar zona ut.
Stygga-Vargen
2016-10-29
Väldigt spännande och intressant film med väldigt bra skådespelare.
vetegrodd
2016-02-18
Mentalsjukhus, mystiska tidsresor där påverkan av tidslinjen förefaller möjlig. Sån här film är alltid medryckande och spännande att titta vidare på för att man vet inte vad som händer riktigt eller vad som skall redas ut. Budskapet, poängen eller möjligheten att skapa sig en egen känns inte så serverad på ett snyggt silverfat som i tex Butterfly Effect. Vet inte riktigt vad helhetsgrejen var när det kom till hur filmen avslutades, men den kändes bra. Sen såg jag den utan subs, så jag kanske missade någon detalj i dialogen. Adrien Brody utsrålar genuin charm och mysighet men ibland känns hans skådespel för mycket, just skådespel. Keyra Knightley var dock väldigt bra tyckte jag!
BrutusBeefcake
2015-12-28
Riktigt bottennapp, börjar ganska så obehagligt men mynnar ut till att bli sliskigt sockersöt med pedofilvibbar och med en som vanligt megausel Keira Knightley. Men litet plus för Kris Kristoffersson som ond doktor. (3+/15)
Bullen84a
2015-11-11
Bra film. Kan vara svårt att hänga med lite ibland. Men det gör inget , för det blir bättre. Bra skådespel toppklass
Zipper
2015-09-12
Rätt spännande men lite fånig emellanåt. Som vanligt när det gäller tidsresor är det ologiskt som fan, men underhållande ändå den här gången.
eraserheead
2015-02-27
Näe, Keira Knightley är verklgen helt usel.
Totenkopf
2015-02-15
Spännande med mycket mystik, svårt att hänga med tyckte någon. Var inte några större problem.
Visa äldre kommentarer »