Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst


Filmskaparen Andrew Jarecki intervjuar fastighetsikonen och miljardären Robert Durst, som är huvudmisstänkt i ett antal olösta mord som begåtts i olika delstater i USA.


Originaltitel The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst
Regissör Andrew Jarecki
Manus Andrew Jarecki, Marc Smerling, Zachary Stuart-Pontier
Genre Dokumentär, Mini-serie, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 404
Filmnummer 116558

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Boondock_saint
2017-10-10
Jag hade antagligen satt ett högre betyg om inte sista avsnittets sista minut hade beskrivits detaljerat i en TT-artikel om true crime-dokumentärer jag råkade läsa i somras. Jävligt synd! Nu satt jag alla avsnitt och visste hur det skulle gå. Nåväl, i grund och botten tycker jag att det är en bra dokumentär. Avsnitten är bra strukturerade, men hade kunnat vara mycket kortare. Det går långsamt och jag stör mig på de övertydliga täckbilderna och rekonstruktionerna som utgör en stor del av hela dokumentärens material. Intressantast är det att höra människors bild av Bob Durst, hur hans liv har sett ut och ögonblicken som teamet tillbringar med honom. Från och med att spänningen vrids upp i slutet av femte avsnittet sitter jag dock som på nålar och blir extremt nervös trots att jag vet hur det slutar! Jag önskar att slutet hade följts upp med en kort text om vad som hände sedan - sista intervjun är ju filmad ett par år innan dokumentären sändes.
Kayuzuzu
2017-09-26
Hade fått en femma om det första avsnittet inte varit så virrigt och de hade haft ett avsnitt färre eller något. Otroligt fascinerande story om Bob Durst i alla fall
djonipony
2017-06-12
Stark 3.
fridenpaden
2016-03-20
Durst säger att han inte vill att det ska göras en dokumentär av typen "Then tragedy struck"-A-mallen. Men det är precis vad det är. Tråkig.
Liwe
2015-08-03
Riktigt bra och engagerande dokumentär. Under hela dokumentären så kände jag mig väldigt ambivalent för Robert Durst. Det är väldigt snyggt och bra genomfört av Jarecki, med ett avslut som gav mig en känsla som var svår att skaka loss när eftertexterna sattes igång.
andmoreagain
2015-07-16
Om Göran Lambertz hade varit USAs motsvarighet till justitieråd skulle han givetvis tycka att dokumentär-makarna har gått på en rejäl "blåsning". Klart att Robert Durst är oskyldig.
UFO_lars
2015-07-15
Intressant, snyggt och väldigt genomarbetat. Jag har oerhört svårt att slita mig. Andrew Jarecki tar med oss på en unik resa vi sent ska glömma.
AlbinWesley
2015-06-23
Jag hade naturligtvis väldigt höga förväntningar inför The Jinx. Och visst var det väldigt, väldigt bra. Men på många sätt tycker jag att den var mer intressant än bra, och framför allt höll den inte riktigt måttet formmässigt. Dramaturgin sviktade vid flera tillfällen, och i slutändan nådde den fram till en upplösning som aldrig någonsin hade accepterats om det rörde sig om en fiktiv berättelse. Ibland säger man ju att verkligheten överträffar dikten, men i fallet The Jinx tycker jag snarare att verklighetens upplösning blev till någon sorts gud-ur-maskinen-lösning. Märkligt hur det kan te sig.
Nemralis
2015-06-05
Den kanske mest kompletta kriminaldokumentären som skapats?
emilstjernholm
2015-05-02
Mycket välgjord serie som till skillnad från podcasten Serial knappast lever på att tittaren svävar i ovisshet om Durst är skyldig eller ej. Snarare är det en fascinerande inblick i en mördares liv och sättet att hantera skulden. De gutturala läten Durst utsöndrar när han konfronteras påminner för övrigt mycket om Anwar Congo i The Act of Killing.
Visa äldre kommentarer »