3.6
3.6
Pojken med cykeln

Cyril, 12 år, rymmer från barnhemmet där han har dumpats av sin pappa och hamnar av en händelse i händerna på Samantha, en hårfrisörska med ett sällsynt stort hjärta.
Originaltitel | Le gamin au vélo |
Alternativ titel | The Kid with a Bike |
Regissör | Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne |
Manus | Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne |
Genre | Drama, 2010-tal |
Skådespelare | Thomas Doret, Cécile De France, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione, Egon Di Mateo, Olivier Gourmet, Batiste Sornin, Samuel De Rijk, Carl Jadot, Claudy Delfosse, Jean-Michel Balthazar, Frédéric Dussenne, Youssef Tiberkanine, Selma Alaoui |
Bröderna Dardenne levererar återigen en välspelad socialrealistisk skildring med belgisk/franska karaktärer. Se den inte med förhoppning om att bli på gott humör! Huvudpersonerna är, med undantag för kvinnan, ganska osympatiska, pojken mestadels odräglig. Duktiga skådespelare, men man lämnar filmen med fler frågor än svar. En svag trea.
Hyfsad, men fransk film är ju alltid fransk film om ni förstår hur jag menar...
Vilken irriterande unge. Och för mig, vilken skitfilm. Det är inte för sånt här som jag ser på film. Påfrestande, tråkigt och banalt.
Blev oförglömlig tack vare ledmotivet, som är hämtat från Beethovens femte pianokonsert.
Bröderna Dardenne lyckas med lågmält tonläge berätta en gripande historia. Svårt att inte gilla
Efter att nu ha sett min tredje film av bröderna så är samma känsla återkommande. Det är osannolika historier som krystas fram och presenteras som intressanta studier under epitetet social realism. För mig känns det noll realism utan snarare social fantasy. Och där hamnar de alla hittills på ett medelbetyg, denna film får en svag 3;a, dvs 3-
Mycket fin och realistisk historia. Karaktärerna känns verkliga och de är varken förskönade eller förfulade, bara vanliga människor. Killen känns väldigt typisk för ett barn som blir/blivit sviket av sina föräldrar. Sen håller jag med om att man kunde gått mer på djupet i historien, den hade kunnat vara längre, så därför blir det en svag fyra. Fint skådespeleri av samtliga.
Den här måste jag se om vid ett senare tillfälle för jag tittade på Idol och en stor del av filmen hade gått när jag växlade kanal. Dock tyckte jag att pojken var så charmlös så jag vågar mig på ett betyg redan nu, en tvåa - so far.
En ganska gullig men också lite jobbig historia, möjligen kändes det hela lite väl förenklat. Mycket snyggt filmad.
En väldigt folklig film, förutom att den är något dyster. Det är snyggt foto, mycket välspelat och avslappnad berättarstil utan krusiduller. Och just det sistnämnda kan jag uppleva som en nackdel. Jag vet på förhand när det blir dramatiskt och periodvis dalar intresset. Enskilda scener är starkare än filmen som helhet. Trean är däremot odiskutabel.