Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Pojken med cykeln


Cyril, 12 år, rymmer från barnhemmet där han har dumpats av sin pappa och hamnar av en händelse i händerna på Samantha, en hårfrisörska med ett sällsynt stort hjärta.


Originaltitel Le gamin au vélo
Alternativ titel The Kid with a Bike
Regissör Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Manus Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Thomas Doret, Cécile De France, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione, Egon Di Mateo, Olivier Gourmet, Batiste Sornin, Samuel De Rijk, Carl Jadot, Claudy Delfosse, Jean-Michel Balthazar, Frédéric Dussenne, Youssef Tiberkanine, Selma Alaoui
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 808
Filmnummer 90951

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BenStiller
2020-06-22
Bröderna Dardenne levererar återigen en välspelad socialrealistisk skildring med belgisk/franska karaktärer. Se den inte med förhoppning om att bli på gott humör! Huvudpersonerna är, med undantag för kvinnan, ganska osympatiska, pojken mestadels odräglig. Duktiga skådespelare, men man lämnar filmen med fler frågor än svar. En svag trea.
Rai
2018-10-24
Hyfsad, men fransk film är ju alltid fransk film om ni förstår hur jag menar...
HerrNenne
2018-10-24
Vilken irriterande unge. Och för mig, vilken skitfilm. Det är inte för sånt här som jag ser på film. Påfrestande, tråkigt och banalt.
Doddedronten
2018-09-16
Blev oförglömlig tack vare ledmotivet, som är hämtat från Beethovens femte pianokonsert.
PierreLunaire
2018-07-31
Bröderna Dardenne lyckas med lågmält tonläge berätta en gripande historia. Svårt att inte gilla
Albion
2017-01-30
Efter att nu ha sett min tredje film av bröderna så är samma känsla återkommande. Det är osannolika historier som krystas fram och presenteras som intressanta studier under epitetet social realism. För mig känns det noll realism utan snarare social fantasy. Och där hamnar de alla hittills på ett medelbetyg, denna film får en svag 3;a, dvs 3-
idaho1981
2015-12-20
Mycket fin och realistisk historia. Karaktärerna känns verkliga och de är varken förskönade eller förfulade, bara vanliga människor. Killen känns väldigt typisk för ett barn som blir/blivit sviket av sina föräldrar. Sen håller jag med om att man kunde gått mer på djupet i historien, den hade kunnat vara längre, så därför blir det en svag fyra. Fint skådespeleri av samtliga.
Gigi1943
2015-01-05
Den här måste jag se om vid ett senare tillfälle för jag tittade på Idol och en stor del av filmen hade gått när jag växlade kanal. Dock tyckte jag att pojken var så charmlös så jag vågar mig på ett betyg redan nu, en tvåa - so far.
mammene
2014-12-10
En ganska gullig men också lite jobbig historia, möjligen kändes det hela lite väl förenklat. Mycket snyggt filmad.
KyLLo
2014-12-07
En väldigt folklig film, förutom att den är något dyster. Det är snyggt foto, mycket välspelat och avslappnad berättarstil utan krusiduller. Och just det sistnämnda kan jag uppleva som en nackdel. Jag vet på förhand när det blir dramatiskt och periodvis dalar intresset. Enskilda scener är starkare än filmen som helhet. Trean är däremot odiskutabel.
Visa äldre kommentarer »