Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

The Killing of a Sacred Deer


Den framgångsrike kirurgen Steven tycks ha allt, inte minst sin älskade familj som består av sofistikerade Anna, deras tonårsdotter Kim och lite yngre sonen Bob. Men han är samtidigt bäste vän med sextonårige Martin som hälsar på Steven på sjukhuset, dyker upp i hans hem och bjuder hem honom till middag med sin ensamstående mamma. Martin har uppenbart någon hållhake på sin framgångsrike vän, och verkar kunna utgöra ett hot mot hela Stevens familj.


Originaltitel The Killing of a Sacred Deer
Regissör Giorgos Lanthimos
Manus Giorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Raffey Cassidy, Sunny Suljic, Alicia Silverstone, Bill Camp
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 792
Filmnummer 123878

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2020-02-25
Detta var en mycket märklig upplevelse. Alltför sjuk för att jag skulle orka/vilja se klart, men jag läste hur den slutar.
ilgoga
2020-02-10
Mycket trevlig film som ändå inte riktigt når ända fram. Lobster var mer lyckad men detta var väldigt kul det också.
RammaSten
2019-12-26
Rekommenderas för hela familjen! :)
GroundhogDave
2019-09-18
"Förstår du? Det är metaforiskt. Mitt exempel. Det är en metafor. Jag menar att det är... ...det är symboliskt."
LillaBlåaMus
2019-09-16
Börjar bra men förfaller. Ologisk och otrolig. Varken det moraliska dilemmat eller rättviseaspekten blir särskilt intressant. Ser hellre om Hanekes 90-talsfilmer om jag nödvändigtvis ska se nåt destruktivt.
annihilat0r
2019-07-27
Fängslande och konstnärlig, men når inte riktigt fram med sitt allomfattande budskap om moral och rättvisa. Dessutom kännbart tung och sorglig, vilket i detta fall är en nackdel.
Arensberg
2019-07-16
bra men lite trött på att den är så lång men ändå lämnar narrativa luckor... och noll efterspel. impad men... skulle behövt gå ändå in i kaklet, hade varit en klassiker om den gjorts för 50 år sen, kanske tom bara 10 år sen... idag... är konkurrensen hårdare, den blir en parentes, tyvärr.
Bumbi78
2019-07-01
Blev positivt överraskad då jag på förhand förpassat den som pretentiös smörja. Obehagligt med en underliggande kolsvart humor. Karaktärerna var jag förbannad på, men av rätt orsaker - så filmen blev ej lidande. Udda, kall film.
lucius
2019-05-30
Mycket är bra. Filmen förenar i sina bästa stunder Stanley Kubrick och Michael Haneke. Tyvärr känner jag att jag börjar trötttna lite på Lanthimos anti-expressiva regi i kombination med absurdistisk dialog. Hade detta varit den första film av honom som jag betygsatte tror jag därför att jag hade gett ett högre betyg.
TheHorrorfan
2019-02-28
Precis så som jag förväntade mig. Otroligt seg, och handlingen är helt meningslös. Skådespeleriet är något bland det stelaste jag någonsin har varit med om, och deras monotona röster provocerar en. Tjejen som sjunger konstant är bedrövlig, framförallt när hon ger sig på ”Ellie Goulding”. Riktigt dåligt. Glad över att jag missade den på bio.
Visa äldre kommentarer »