The Last Days of Disco
Det är i början av 1980-talet och en grupp människor sammanstrålar på en discoklubb. De strävar alla efter ett bättre jobb, en bättre lägenhet, en bättre partner ...

Originaltitel | The Last Days of Disco |
Regissör | Whit Stillman |
Manus | Whit Stillman |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Chloë Sevigny, Kate Beckinsale, Robert Sean Leonard, Matt Keeslar, Chris Eigeman, Mackenzie Astin, Jennifer Beals, Jaid Barrymore, Matt Ross, Tara Subkoff, Burr Steers, David Thornton, Sonsee Neu, Edoardo Ballerini, Scott Beehner, Neil Butterfield, Michael Weatherly, James Murtaugh, Cate Smit, Kathleen Chalfant, Robin Miles, Taylor Nichols, Dylan Hundley, Debbon Ayer, Mark McKinney |
Bra flöde helt klart, och fint svarvade karaktärer. Själva discoscenerna är allra bäst.
Ännu en höjdare av Stillman. Grym dialog, bra musik och fantastisk New York-känsla.
Hyfsat underhållande. En del kul dialoger, men inget som lämnar något större intryck.
Härlig och, återigen, så sympatisk, precis så som jag upplevt tidigare med t ex Metropolitan. Alla karaktärer verkar så oförargliga i deras försök att ta sig fram i det sociala. Visst, det har blivit min senaste grej att vilja haka upp mig på i filmer jag ser. Nåväl, bra var det i alla fall, med en rejäl dos av igenkänning som därmed kunde framkalla en slags inlärd känsla av "nostalgi" (inom citationstecken), en bra sådan.
Det är lite så att ifall man gillar Whit Stillmans övriga originella filmer så lär man förhoppnings gilla detta också, eftersom det kryllar av stundtals härlig dialog, charmig stämning och lite alltför självsäkra karaktärer. Dessutom för min del så gillar jag alltid 90-talets Sevigny och den är väl relativt underhållande, för det som gillar Whit Stillman iallafall.
Nu höjde jag ändå.
haha, åh. så många bra one-liners. "i'm too depressed to dance." "that's like something out of the nazis!" älskart.
Innehåller 7 av mina 20 favoritteman: cynism, divor, en kvinna + två män, musik, slampor, skönhet, samt ytlighet. Dregelvarning utfärdas för Josh (Mark Keeslar)! Är dessutom helt nerkärad i både Chloë Sevigny och sjutttiotalet för tillfället <3
Det är nära men inte tillräckligt för att nå samma betyg som Metropolitan, som ändå är några strån vassare. Alltid underhållande att se dessa filmer dock!
Seg och tråkig