Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Den siste mannen på jorden


Året är 1968. I mer än tre år har Dr. Robert Morgan varit den ende kvarlevande människan på jorden, efter att mänskligheten drabbats av ett dödligt virus. De som hemsöker Morgan på nätterna är inte längre människor, utan blodtörstiga zombies. Han är den siste mannen på jorden. Tror han...

Baserad på romanen I am Legend av Richard Matheson från år 1954.


Originaltitel The Last Man on Earth
Alternativ titel Naked Terror, Night People, The Night Creatures, Wind of Death, L'ultimo uomo della terra, Sista mannen på jorden
Regissör Ubaldo Ragona, Sidney Salkow
Manus William F Leicester, Richard Matheson, Furio M Monetti, Ubaldo Ragona
Genre Skräck, Science Fiction, Drama, 60-tal
Skådespelare Vincent Price, Franca Bettoia, Emma Danieli, Giacomo Rossi-Stuart, Umberto Raho, Christi Courtland, Antonio Corevi, Ettore Ribotta
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 600
Filmnummer 8005

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av AddeColciago
Det har gjorts tre kända och uppmärksammade filmatiseringar av Richard Mathesons skräckroman I Am Legend. Den med samma namn och med Will Smith i huvudrollen är den senaste. Dessförinnan var det ...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2022-08-12
Jag är ett Price-fan men jag förstår Matheson som tyckte att han var felcastad här. Han gör så klart vad han kan proffs som han är men han passar ju bättre i roller där han får vara bombastisk och köra med andra. Men det är ju ett inneboende problem i den här typer av filmer att det inte blir så mycket interagerande mellan personer, flashbacksen i all ära men de tillför inte så mycket till själva filmen och nutidsskildringen blir ganska seg. Sen känns ju filmen väldigt lågbudget också, det behöver inte vara ett problem men de här zombiesarna var inte mycket att hänga i julgranen. Det hade varit spännande att se vad Fritz Lang hade gjort av detta om han fått vara kvar som regissör. Kul som kuriosa men inget jag vill se igen, en ganska svag 2a.
Bumbi78
2017-05-28
Vincent Price i all ära och vad jag förstått den versionen som ligger romanen närmast. Men detta kändes extremt billigt och på det är den långtråkig som få. Versionen med Heston är betydligt mer underhållande på alla plan.
erosagape
2017-01-12
Välgjord och hopplösheten riktigt känns, och hoppet...
chris_lambert_
2016-11-20
Stark trea.
jingoo
2016-08-07
Finalen känns krystad men det tragiska budskapet går fram. Vincent Price passar perfekt som både charmig och vidrig på samma gång.
Raimo_1985
2016-02-08
Tråkig, inte så rolig och inte särskilt originell. Har inte åldrats med värdighet. Ska bli skoj att se filmatiseringen med Charlton Heston också :)
DrJW
2014-10-19
Även om klimaxen var ologiskt, så var dess budskap ändå logiskt. Bättre än Will Smith-versionen och Vincent Price var sannerligen en mycket bättre huvudperson än Smith.
Gordyal
2014-01-26
Första tio minuterna är kanon. Stämningen är obehaglig och allt är hopplöst. Sedan blir det pannkaka av allt, och den återstående dryga timmen är enbart en longör. (5+/15)
Sandman
2012-10-04
Kart den bästa av I am legend-filmatiseringarna. Dyster, klaustrofobisk med en lysande Vincent Price som överträffar herr Heston och herr Smith med hästlängder! Det enda som hindrar den från en femma är den lite väl tätt återkommande berättarrösten och den lite för långa tillbakablicken.
martineden
2012-09-08
[rek. 3] Här har vi helt klart en film med klart begränsad budget, men som känns härligt kreativ och atmosfärisk. Visst, skådespeleriet är ojämnt och i vissa scener känns till och med Vincent Price, artificiell, även om Price till större delen är riktigt bra i sin roll. Jag tycker även att man använder voice-over onödigt mycket. ALLT behöver inte kommenteras. Tydligt att George A. Romero hämtat inspiration till NIGHT OF THE LIVING DEAD härifrån. Imponerande men något ojämn regi: kan detta bero på att två regissörer samarbetade? Helt klart en film jag kommer att se igen. Många scener som nästan är mästarklass och filmen måste varit oerhört nyskapande när den kom! Bra!!! 3+
Visa äldre kommentarer »