Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.3
av 5

The League


Filmen utspelar sig i det viktorianska England och handlingen kretsar kring en samling enastående personer som alla får ett samtal från en mystisk man som ber om deras hjälp för att stoppa en galning som planerar att starta ett världskrig. Den brokiga skaran leds av Alan Quartermain och består av några av litteraturens mest kända personer: Kapten Nemo, vampyren Mina Harker från "Dracula", Osynlige mannen, Secret Service agenten Tom Sawyer, Dorian Gray och Dr Jekyll/Mr Hyde.


Originaltitel The League of Extraordinary Gentlemen
Alternativ titel LXG
Regissör Stephen Norrington
Manus James Robinson
Genre Action, Thriller, Äventyr, 2000-tal
Skådespelare Sean Connery, Jason Flemyng, Peta Wilson, Shane West, Stuart Townsend, Naseeruddin Shah, Tony Curran, Richard Roxburgh, Max Ryan, Tom Goodman-Hill, David Hemmings, Terry O'Neill, Rudolf Pellar, Robert Willox
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11305
Filmnummer 12535

Recensioner

Skapad 2019-11-19 av Kiril
Någon som minns ”The Avengers”? Inte många; precis som jag misstänkte. Jag tillhör en minoritet som för fem år sedan såg detta ekonomiska magplask till actionrulle. I detta sammanhang tillhö...   Läs mer »

Skapad 2019-11-18 av connya
Att samla en grupp av mer eller mindre intressanta karaktärer och låta dem ge sig ut på en resa tillsammans för att stoppa en ondsint mans planer låter ju som en ganska bra ide att göra en film ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av Filmguru
Sean Connery är en stor skådespelare. Med filmer som The Rock, De Omutbara och Jakten på Röd oktober har 73-åringen samlat på sig ett digert lönekonto. Det är för mig mycket märkligt att han...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2022-11-01
Det här var mest rörigt.
Rai
2019-07-23
haha, heltkass, men det fanns lite underhållning..
dudson
2017-07-16
Seg och rejält uslig film med torr humor. Fast Connery är alltid sevärd. Jäkla flippad story.
Teolinda
2017-01-14
Det här var ju bedrövligt.
Starkbröl
2017-01-01
Imponerande, provokativt usel, en veritabel våldtäkt på en hel litteraturkanon. Inget av värde händer utan det är anakronistisk dumaction med falsk, stulen stil. Mycket dålig CGI och effekter, extra värdelöst är scenhoppen mellan där "den osynlige mannen" är CGI och där han är en vitsminkad snubbe. Jag har inte läst serien men misstänker att den håller mycket högre klass.
Natosh
2016-07-08
Kan inte låta bli att jämföra med Penny Dreadful som är sååå mycket bättre om man vill föra samman litterära 1800-tals-profiler, men kanske fick de idén att göra en serie härifrån?
Silvanesti
2016-05-17
Jag kan inte släppa känslan av att jag borde gilla den här, jag är trots allt en litteraturnörd som gillar superhjältefilmer (Batman, Avengers, X-men, m.fl), men filmen faller ganska platt. När det känns som att det fanns något där som kunde ha blivit riktigt bra. Datoranimationerna är överlag fruktansvärda, och vad i xxx har de gjort med stackars Nautilus???
Krille80
2014-10-24
Otroligt usel film som jag hade stora förhoppningar inför när den kom.
RunRiot
2014-06-26
Skräp. Något underhålland skräp, men skräp likt förbaskat. Jag såg klart hela iaf, så det var nånting som gjorde den värd.
Rele
2014-02-21
Den här filmen, trots några duktiga skådespelare, är inte så bra att jag kan ge ett högre betyg än en tvåa.
Visa äldre kommentarer »