Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

The Legend Is Born: Ip Man


En prequel till de två föregående filmerna som följer Ip Man från åldern 11 till 28 då han bl a stred mot invaderande fiender samt lärde sig Wing Chun-kung fu av några av stridskonstens mästare.


Originaltitel Yip Man chinchyun
Alternativ titel Ye Wen qian zhuan, Ye Wen qianzhuan
Regissör Herman Yau
Manus Erica Lee
Genre Biografi, Action, Drama, 2010-tal
Skådespelare Sammo Hung Kam-bo, Yuen Biao, Fan Siu-wong, Lam Suet, Kenny Kwan, Huang Yi, Xu Jiao, To Yu-hang, Ip Chun, Bernice Liu
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 124

Recensioner

Skapad 2010-09-29 av soderbaum
The Legend Is Born: Ip Man är den hittills tredje filmen som tätt inpå varandra spelats in om kampkonstlegenden Ip Man och kung fu-stilen Wing Chun. Filmen fokuserar kring Ip Mans unga dagar och hu...   Läs mer »

Kommentarer

Lotso
2014-07-12
I sin helhet en ok film i all ärlighet tros min lilla rant där uppe så gillar jag nog denna filmen ett hårstrå mer än tvåan då jag fann den mer underhållande och blev inte lika förbannad på denna som de sista 45 minuterna av tvåan. Fortfarande ingen höjdare då skådespeleriet inte var så bra och handlingen är verkligen inte verklighetstrogen. Det viktiga med dessa filmerna är att ha i baktanken att de är nog inte alls så verklighetstrogen som folk tror. Utan är mer kung-fu filmer med en legend i huvudrollen som har existerat i verkligheten.
Jörmungandr
2011-08-20
Andra filmen om Kung fu legenden Ip man jag ser på nåt år, inte lika bra som den andra (Yip man 2008) men har en annan fokus. Denna film är mer inriktad på Ip mans känsloliv, även om vi såklart får en hel del Kung fu. Jag ser närmast fram emot Wong Kar Wais kommande film om Ip man som är på G. De andra är för nationalromantiska för min smak...
Gobo
2011-08-12
Fortsatt trevliga fightingscener men faller en hel del på att Donnie Yen inte är med...
Kmann
2010-11-01
Ip-man filmerna med Donnie Yen är bättre...