Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

The Libertine


En film om John Wilmot, även känd som Hertingen av Rochester. En poet, känd för att ha druckit och levt ett sedeslöst liv, vilket till slut ledde till hans död vid 33 års ålder.


Originaltitel The Libertine
Regissör Laurence Dunmore
Manus Stephen Jeffreys
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Johnny Depp, Richard Coyle, Rupert Friend, Tom Hollander, Samantha Morton, Rosamund Pike, John Malkovich, Johnny Vegas, Laurence Spellman, Habib Nasib Nader, Kelly Reilly, Jack Davenport, Freddie Jones, TP McKenna
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1925
Filmnummer 23257

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av myrslok
Bra film är alltid större än summan av sina beståndsdelar - The Libertine känns som ett skolboksexempel på att så faktiskt är fallet. Förutsättningarna för en verkligt lyckad film finns def...   Läs mer »

Skapad 2019-12-09 av Priceguy
Den här filmen är på sätt och vis fullständigt fantastisk, för det är den enda filmen med Johnny Depp som jag någonsin sett som jag inte tyckte var bra. Den inleds underbart och helt i linje ...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2017-01-09
Mörka svart-bruna bilder i 109 minuter blir outhärdligt, så jag slumra nog till ett par gånger å då är det ju lite svårt att betygsätta filmen men å andra sidan va det ju filmens fel att jag slumrade och jag vägrar att se om skiten. Jag minns trots allt vad Johnny sa just innan slummer nr1. Ett stort Johnnyhuvud mot en brun-svart bakgrund sa att jag skulle avsky honom, så en tvåa får det bli.
Putorius
2015-06-25
Depp har aldrig varit så bra som här. En helt fantastiskt poetisk film om Wilmot.
YouAreNrIchi
2015-03-26
Depp spelar helt fantastiskt, men det hade gärna fått vara mer spänning i luften, och vadfan var det med kameran som inte kunde fokusera ordentligt i slutet? störande som fan.
Berniey
2014-04-12
Som en utdragen teater pjäs och upprepandes, helt enkelt urtrist.
Jennyshima
2012-08-10
Jag hade lite svårt att hålla ihop storyn Depp är helt klart godkänd precis som make-upavdelningen.
thegreatnausea
2012-07-29
Johnny Depps i särklass bästa rollprestation. Någonsin. De fängslade dialogerna med honom gjorde en tung och segdragen story uthärdlig.
ModestyWilde
2012-07-22
Outhärdlig - ändå skulle jag ha gett den en väldigt svag 3. För den är inte illa gjord; den visar ju realistiskt just hur avskyvärd en tvättäkta psykopat är, och det skall den ha heder för. Men att orka se det hela ... Nej, den ger mig creepy obehag, och avsmak. Johnny Depp är som vanligt bra, men jag hade helst gett hela historien en 1. Så när jag sätter mitt slutbetyg blir det för en korsning mellan det faktiskt sedda, en etta, och tekniken bakom att visa det förfärliga temat, en trea. Alltså i slutänden en tvåa. Med det sagt skulle jag ändå ha valt att göra filmen mer sympatisk, om jag regisserat. Psykopater ger ofta sken av att vara charmerande och suggestivt tilldragande, och det skulle ha varit mindre vidrigt och mer isande om den alltså varit mer realistisk från iakttagarens öga. Men nu visar den ju sanningen ur ett annat perspektiv - den psykopatiske libertinens ... och jag har ingenting att invända mot just det ... för egentligen gör den det på ett briljant sätt - bara så föga inbjudande att se in i psykopatens inre .... Men för en frigjord psykopat finns det nog ingenting otäckt med den här filmen ...
jasmin357
2011-10-06
snusk
wbwrmh
2011-09-12
jag försökte, men det gick inte. helt outhärdligt tråkigt. depp gör dock ett fantastiskt jobb i porträtt, men han sviker aldrig
fors1984
2011-08-05
Går det att tänka sig någon annan än Depp i den här rollen? Skönt med en kostymfilm som vältrar sig i sådant som andra kostymfilmer vanligen censurerar: piss, skit, och obsceniteter.
Visa äldre kommentarer »