Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

The Life and Death of Peter Sellers


Baserad på Roger Lewis detaljerade bok om skådespelaren som blev mest känd för sin roll som polisinspektör Closeau i "Rosa Pantern"-filmerna. Sellers var mannen som på samma gång var barnslig, genial, snål, generös, elak och hysterisk.


Originaltitel The Life and Death of Peter Sellers
Regissör Stephen Hopkins
Manus Lee Hall, Roger Lewis, Christopher Markus
Genre Drama, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Geoffrey Rush, Charlize Theron, Emily Watson, John Lithgow, Miriam Margolyes, Peter Vaughan, Sonia Aquino, Stanley Tucci, Stephen Fry, Nigel Havers, Henry Goodman, Heidi Klum, Lucy Punch, Alison Steadman, Peter Gevisser, David Robb, Edward Tudor-Pole, Steve Pemberton, Mackenzie Crook
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1045
Filmnummer 25643

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Rune2000
Ibland ska man lita på sin intuition och inte kritiker eller imdb, speciellt när det handlar om lite drygt 3000 röster. Filmens titel talar för sig själv, en film om Peter Sellers liv. Huvudsakli...   Läs mer »

Kommentarer


Barneyk
2020-02-21
Peter Sellers i den här filmen är extremt osympatisk och jag tycker inte om honom. Filmen är inte särskilt intressant, men en svag tvåa lyckas den ändå få.
Stygga-Vargen
2016-07-24
Bara flummig och rörig!
Krille80
2014-11-30
Namnet Peter Sellers är väl mest synonymt med Rosa panternfilmerna men här möter vi också mannen Sellers i det privata och i form av en stor egoistisk casanova. Geoffrey Rush porträtterar Sellers väldigt bra. Höjdpunkten är samspelet mellan Blake Edwards(Lithgow), regissör till Rosa Panternfilmerna, och Sellers(Rush). En helt OK film.

2013-12-15
Rush är galet bra men filmen i övrigt är bara helt okej. Jag tycker att det räcker till en mycket stark 3a - men Rush får helt klart en 5a för sin rolltolkning!
Dutch
2013-09-16
Rush gör det galant. Intressant skildring om Sellers liv.
Afflicter
2013-03-25
Själva filmen är väl så där, men Geoffrey Rush är otroligt bra som Peter Sellers. Trots att han spelar väldigt många andra karaktärer (som Peter Sellers) är han lika bra i varenda en. Utseendemässigt passar Theron bra som Britt Ekland, men man kan inte vara annat än besviken på hennes "svenska" accent.
AddeColciago
2011-12-30
Rush är fantastisk som Sellers, men utöver det känns det inte som att jag kommer personen Sellers så nära. Alldeles för många händelser på för kort speltid. Känns spretig och fjärde väggen-greppet fungerade inte alls.
kevin95
2011-06-05
Har aldrig gillat Peter Sellers men filmen var faktiskt underhållande. Rush var ju fantastisk som vanligt. Faktiskt så måste jag säga att Rush är en bättre Sellers än Sellers själv var. Som innan, aldrig gillat Sellers. Tycker inte att han är rolig.
bytat
2010-08-22
likt Gainsbourg hade den gärna fått vara än mer surrealistisk och flummig.
Gröne_Orm
2010-08-10
Trevlig film som jag satt en trea på, och som jag kan tänka mig att se om. Anledningen till denna kommentar är att jag såg Gainsbourg idag och såg tydliga likheter med denna.
Visa äldre kommentarer »