3.3

The Lincoln Lawyer

Mickey Haller är försvarsadvokat i Los Angeles och sköter sitt arbete från baksätet i sin Lincoln. Haller har spenderat större delen av sin karriär med att försvara småskurkar - tills han lyckas få sitt livs viktigaste fall...

Originaltitel The Lincoln Lawyer
Regissör Brad Furman
Manus John Romano
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Marisa Tomei, Matthew McConaughey, Ryan Phillippe, Josh Lucas, John Leguizamo, Michaela Conlin, William H Macy, Katherine Moennig, Shea Whigham, Margarita Levieva, Michael Peña, Frances Fisher, Bob Gunton, Bryan Cranston, Michael Paré

Skapad 2019-12-14 av Andy_B
Att den här gått till bio är väldigt förvånande. Det glimtar till ibland. LA-miljöerna är fräna, visst samspel vissa karaktärer emellan skiner till ibland men allt annat känns som ett extra...   Läs mer »

Andreas_
2023-07-02
mästerverk inom rättgångs-drama-thriller genren, Primal Fear är en annan sådan exceptionellt bra film inom samma genre, denna vinner dock mer mark pga oerhört många bra skådespelare, framförallt Matthew McConaughey som gör en av sitt livs bästa prestationer här, nog för att han är bra i allt han tar sig för men han passar i såna här lite mer "bad ass" roller, i denna som stenhård och oerhört cool advokat. Många bra skådespelare i övriga roller, mindre roller såklart men vi har Marisa Tomei, Josh Lucas, John Leguizamo, William H Macy, Michael Pena och Bryan Cranston som alla är suveräna i mindre roller, sen har vi även Ryan Phillippe som jag aldrig hållt högt som skådis och gör mest skräp men han är duktig i denna och gör sin roll perfekt, kanske för att den duktige regissören Brad Furman verkar få ut det bästa av sina skådespelare, mycket smart skriven film också, så manuset är riktigt bra och välskrivet, baserad på en bok dock, som jag inte läst, så kan inte jämföra och nu har väl även netflix tryckt ut någon B-serie på temat, men den kan man skippa, denna film ska man inte skippa, har man inte sett den så blir den såklart mycket bättre med tanke på att man inte vet slutet, så jag kommer ihåg då jag såg den första gången då den kom ut att jag tyckte den var ännu bättre, kan man slutet så tappar den lite såklart, så betyget är baserat på min andra titt, första gången så blev det verkligen full pott och filmen håller lika bra idag som när den kom ut för 12 år sedan, är man ett fan av Matthew McConaughey så bör man definitivt se denna, är man ett fan av riktigt bra och smarta rättegångs-drama-thrillers så ska man definitivt se denna också, kan inte annat än att rekommendera denna pärla till film, så smart och så välspelad att man blir tårögd, man sitter som fastlåst hela filmen igenom och twisten i slutet är bra också, betyget blir en svag 5:a efter en andra omtitt, rekommenderas!!!
skinnyskaller
2021-10-29
Något sånär habil underhållning i perioder, men upplösningen med den så kallade "twisten" gör att det landar i underkänt. I sin helhet en dålig film, ej rekommenderad.
Krantzylvania
2021-01-03
Behagligt långsamt tempo genom filmen förutom i slutet då en lösning hastas ihop med en kort dialog.
HerrNenne
2017-07-31
Riktigt stabil advokatfilm med en riktigt bra McConaughey. Finns inte mycket mer att säga.
deswhip
2017-06-18
J*vligt bra filma alltså! Cool, spännande, bra story, bra skådespelarinsatser, inspirerande och väldigt välgjord. Mycket mycket bra, jag tycker inte det finns något att gnälla på.
dudson
2017-02-27
Snygg läcker och bra film! Måste sägas att det är riktigt gryma skådespelare med i filmen.
BrutusBeefcake
2016-12-12
Spännande, bra och intressant fram till de sista tio minuterna då verkligen allt faller ihop. Jäkligt synd, för innan är den riktigt, riktigt bra. Klockren casting av Ryan Phillippe. (9+/15)
RustyFilm
2016-12-08
Visuellt snygg filmatisering av Michael Connelys deckaren med samma namn. Det är en ganska så snårig intrig men spänningen hålls uppe hela tiden. Bra.
2016-11-14
Särskilt nyskapande är den ju inte men annars är det här en rätt så bra film.
asasae
2016-09-25
Något rörig plot. Men trots allt cool.