3.5

The Line of Beauty

Homosexuella Nick flyttar in med sin vän Tobys familj i Notting Hill. Tobys pappa är politiker och de lever ett glamouröst liv. Familjens dotter, Cat, blir Nicks förtrogne. Men problemen hopar sig i form av Cats instabilitet och aids.

Originaltitel The Line of Beauty
Regissör Saul Dibb
Manus Andrew Davies, Alan Hollinghurst
Genre Drama, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Dan Stevens, Hayley Atwell, Tim McInnerny, Alice Krige, Alex Wyndham, Oliver Coleman, Don Gilet, Nikki Amuka-Bird, Floella Benjamin, Joseph Morgan, Lydia Leonard, Kenneth Cranham, Elize du Toit, Barbara Flynn, Jake Broder

JanneN
2014-10-21
DVD utgåvan visades som långfilm (inte uppdelad i tre delar). Jag tänkte därför aldrig på den som en tv-serie. Bra var det, för annars hade jag troligen aldrig satt mig ner framför TV’n och njutit av berättelsen. Långilmen är en modern "Borta med vinden"-saga, i engelsk 1980 talsmijö bland överklassen, som hela tiden diskuterar ”ladyn”. Krig och annat elände ersätts i den här filmen med att Margaret Thatcher regerar, kokainet flödar och AIDS epedemin härjar. Denna tre timmars film är en saga som man inte kan släppa förrän man når fram till slutet. M.a.o. en underbar långfilm.
Filmguden911
2013-05-07
Rätt bra men aaaaaalldeles för mycket gayloving för min smak.
TippiHedren
2010-09-16
Jag tycker framförallt att detta är en mycket stark skildring av den tidsepoken och systemet med olika klasser i det brittiska samhället. Hur snabbt lojaliteter kan svänga och hur dubbelmoral kan äta upp människor inifrån.
jcarlund
2009-12-06
Fint, kul, tragiskt, bögsex i buskar, repliker som "His Lordship awaits you in the drawing room". Stark 3:a.
Pembleton
2009-05-20
En studie i fladdrande ansiktsmuskler.
Paddyeahh
2009-05-09
Jag tyckte att den var väldigt fin.
aspettando
2008-10-10
Oj, så gay.
justified
2007-07-12
överklass, bögar, knark och döden. alla mina favoritämnen!
tomatburgare
2007-06-13
är det här teveserien? hahah, den var fett dålig men rätt rolig ibland. huvudpersonen hade två olika ansiktsuttryck att växla medan, och relationerna kändes ju helt känslobefriade.
whitestreet
2007-01-28
Brinkmann: Det handlar inte om snygghet, utan om talang. Något Dan Stevens helt uppenbart saknar.