Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Lejonkungen


Disneys klassiska historia kommer nu i en helt ny tappning och tar oss till Afrikas savanner där den framtida kungen föds. Simba dyrkar sin far, Kung Mufasa, och är stolt över sitt kungliga arv. Men alla i kungariket uppskattar inte att en ny lejonunge har fötts. Scar, Mufasas bror ? och den tidigare arvingen till tronen ? har egna planer.


Originaltitel The Lion King
Regissör Jon Favreau
Manus Jeff Nathanson
Genre Drama, Animerad, Familjefilm, Musikal, Äventyr, 2010-tal
Skådespelare Donald Glover (röst), Seth Rogen (röst), Chiwetel Ejiofor (röst), Alfre Woodard (röst), Billy Eichner (röst), John Kani (röst), John Oliver (röst), Beyoncé (röst), James Earl Jones (röst), Florence Kasumba (röst), Keegan-Michael Key (röst), Eric André (röst), Penny Johnson Jerald (röst), Amy Sedaris (röst), Chance the Rapper (röst), Phil LaMarr (röst), J Lee (röst), JD McCrary (röst), Shahadi Wright Joseph (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 563
Filmnummer 132216

Recensioner

Skapad 2020-01-11 av Stygga-Vargen
Det sägs att barndomen är viktig och det ligger nog en del i det och då syftar jag inte bara på sånt som händer runt omkring en utan även sagor och böcker man läser under uppväxten kan påve...   Läs mer »

Kommentarer


Nathalena
2022-07-26
Det är fruktansvärt när man ska göra nyversioner av perfekta mästerverk som Lejonkungen. Uppskattas inte .
Tatty
2022-04-24
Älskar den, så bra, spännande och sorglig.
Ful_fisk
2022-02-13
Det är förstås svårt att sia om vad man hade tyckt ifall man aldrig sett eller ens vetat att ett original fanns, men nu är ju detta en nyversion av en av de största och bästa filmerna någonsin, och då blir det otroligt märkligt att se en film som är en bild för bild- och replik för replik-kopia. Det är exakt samma film, fast ändå inte. Allting är liksom snäppet sämre hela tiden, och så fort något faktiskt ändrats från originalfilmen så blir det så kopiöst tydligt eftersom allt annat är fullständigt identiskt. Givetvis ska Nala vara lite coolare och Sarabi lite krigare och den kvinnliga hyenan har uppdaterats till en flockledare istället för en av tre. Men alla dessa ändringar är ju egentligen poänglösa eftersom ingen av dessa figurer egentligen var särskilt passiva i originalform ändå, och ändringarna blir bara klumpiga och poänglösa, och känns framför allt otroligt framkrystade för att Disney ska kunna slå sig själva för bröstet och visa att de minsann kan ha lite "girl power" i sina nya rullar. Animationen då? Jodå, jag skulle aldrig kalla detta en otecknad film, detta är egentligen en animerad rulle som ser hela tiden några steg sämre ut än originalet. Återigen; när allt kopieras så direkt så märks skillnaden allt tydligare. Dessutom rimmas både sångnummer och humorn otroligt illa med försöket att få allt att se ut som naturfilm. När började vårtsvinen sjunga i Planet Earth liksom? Nu är väl inte det största problemet med filmen egentligen någon direkt uselhet, utan snarare en kopiös meningslöshet som endast kan jämföras med 1998 års Psycho-flopp. Om man ser detta med ett barn som aldrig sett originalet skulle det kanske fungera som en duglig barnfilm, men jag har otroligt svårt att den skulle leta sig under skinnet och locka barnet till att se filmen om och om igen, såsom originalet gjort i snart 30 år. Och för oss 99% av befolkningen som ÄR välbekanta med originalet finns det ingen som helst anledning att se denna film överhuvudtaget. Inte usel, men kanske den onödigaste filmen som någonsin gjorts.
BarryHero
2021-12-06
Inte lika bra som originalet. Uppskattar ändå att man ändrat lite här och där för att det vore en trist med en ren kopia av filmen från 1994. Beyonce kändes malplacerad och oinspirerad som Nala. Otroligt vacka animationer dock. Trodde ofta det var äkta.
KalleB
2021-11-06
Enda jag kan tänka under hela filmen är att jag istället kunde spenderat tiden med att se originalet, underbar och tidslös. Detta är bara en blek kopia.
Visse93
2021-02-06
Som jag ser det så här denna film samma manus som originalet om jag minns rätt.
NoWireHangers
2020-09-27
Följer originalstoryn nästan helt och hållet men är en halvtimme längre, vilket gör att den tappar tempo. Karaktärernas realistiska utseende gör att vissa karaktärsdrag (i synnerhet hos Scar och hyenorna) går förlorade jämfört med den tecknade versionen. Rösterna för Scar och Zazu är också klart sämre än i originalet. Inte en dålig film men en ganska poänglös remake.
idaho1981
2020-03-31
Snyggt, men konstigt att se dem prata och några av låtarna (speciellt can you feel the love tonight) wailas sönder lite för mycket för att jag ska kunna njuta av det hela.
Pos
2020-03-05
Brutalt snygg som många skrivit men den känns på något sätt tom. Vissa av de bästa delarna från originalet är inte kvar och Pumba skulle varit fetare. Originalet är dock en av de bästa filmerna någonsin så detta var kanske dömt att misslyckas från början. Kommer enbart se den igen om jag vill testa en ny tv eller så.
Gordyal
2020-01-05
Det känns fräscht att se samma sak i (fejkad) live action. Enormt trogen originalet. Stort! (10+/15)
Visa äldre kommentarer »