The Little Death
En komedi om sex, kärlek, relationer och tabu, som tar oss med bakom stängda dörrar i en till synes vanlig förortsgata.

Originaltitel | The Little Death |
Regissör | Josh Lawson |
Manus | Josh Lawson |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Bojana Novakovic, Josh Lawson, Patrick Brammall, Damon Herriman, Ben Lawson, Lachy Hulme, Lisa McCune, Kate Mulvany, Tasneem Roc, Kate Box, Zoe Carides, Stephanie May, TJ Power, Alan Dukes, Paul Gleeson, Erin James, Daniel Malcolm |
Den började väldigt trevande och efter det var dessutom startsträckan lång men det tog sig åt slutet. Men det är ju mest en serie sketcher på samma tema. Stark trea för att den sticker ut.
"The Little Death" upplevde jag som en njutbar liten pärla om sex, kärlek, relationer och tabun.
Fantastisk scen med telefonsex via videotolk!
Udda, obekväm, tragisk och hysteriskt rolig sexkomedi. Om man gillar amerikanska klichéer är detta nog inget man kommer uppskatta. Förutom rollspelsbiten är det flera rätt udda och roliga fetischer som avhandlas.
What KyLLo said.
Det är som en filmad version av skvallerbilagornas listor över folks sexfantasier. Som att den betar av plats för plats, men utan numrering. Varje "sextema" skämtas till och ofta överdrivs det så pass mycket att det övergår i tragik. Det är tydligt könsfördelat, män kontra kvinnor. Svårigheter uppstår när parterna tillsammans ska förverkliga en sexfantasi. Antagligen är det tänkt att man ska skratta åt fummel, missförstånd och klyschiga pinsamheter. Filmen är lättsam emellanåt och funkar att se, men inte sanslöst rolig eller speciellt bra. När man får samma typ av scener med samma poäng, samma könsstereotyper och samma överdrifter gång på gång tycker jag inte att det blir särskilt intressant, underhållande eller överraskande. Tragiken förstör också en del av nöjet och emellanåt blir det ganska fånigt. Mycket av innehållet känns bekant och stulet. Det är väl ingen slump att "Brand New Key" spelas i filmen, precis som i när de ska ha sex i Boogie Nights.
Överraskad. Oerhört rolig och underhållande rätt igenom. Obekväm, annorlunda och fullständigt genial på många sätt.
Speciell och mycket bra film på många sätt och vis. Speglar ett antal böjelser och hur de både kan fungera och skulle kunna gå överstyr (även om det garanterat är väldigt ovanligt att det går såpass mycket överstyr). Framför allt roligt och charmigt, men också tragiskt i några fall. Allra roligast i en av scenerna i slutet. En film man inte glömmer i första taget och jag skulle tro att den är underhållande vare sig man är mycket eller lite insatt i kinks. Det behövs mer öppensinnade filmer som den här.
Började segt och ganska så tråkigt, skrattade så jag tjöt åt telefonsexet, sen blev den riktigt bra, men inte tillräckligt för att få mer än en trea.
Rolig, obekväm, mysig, obehaglig, fin, falsk, varm, konstig och ärlig i ett och samma.