The Lost City of Z

I hundratals år trodde många européer att Amazonas djungel dolde glimrande städer av guld. Efter år av förberedelser begav sig den brittiske upptäckaren Percy Fawcett i början av 1900-talet in i djungeln i hopp om att göra en av de viktigaste upptäckterna i mänsklighetens historia.

Starlette
2023-09-17
Absolut intressant och sevärd. Hunnam och Pattinson borde dock bytt roller. Stackars fru, vilket liv.
Albion
2021-11-07
Började bra med kom snart in i ett trampa-vatten-stadie. Välgjort och gedigen men tämligen själlös. Det blir bara en 2;a till det här.
2021-10-26
Jag gillade filmen...
Andreas_
2021-04-04
Helt okej verklighetsbaserad historia om Percy Fawcett som i början på 1900-talet gav sig ut på jakt efter en försvunnen stad långt in i Amazonas outforskade djungel...börjar spännande men faller på att spänningen avtar snabbt och likaså intresset en aning men tack vare att det är baserad på en riktig historia så lyckas filmen ändå hålla sig flytande, tempot är inte högt utan det kan bli lite smått tråkigt emellanåt men bra skådespel räddar upp, speciellt av Robert Pattinson som gör en riktigt bra gedigen roll, Charlie Hunnam är aldrig dålig men tyvärr är han för ensidig och passar tyvärr inte att leda en film, om man har sett serien sons of anarchy så ser man att Charlie Hunnam spelar exakt samma roll i varje film, endast lite mindre kaxig och mer ödmjuk men ändå Jax Teller tyvärr, hade det varit någon annan i huvudrollen så hade detta kunnat bli mycket bättre och då är det tur att vi har Pattinson att luta oss emot, Tom Holland kommer in sent i filmen som en son till Percy och gör det riktigt bra, det lilla han hinner med innan filmen är slut och det ska väl även tilläggas att filmen inte endast handlar om att hitta den försvunna staden i Amazonas utan utspelar sig även under andra händelser som första världskriget. Även Sienna Miller är bra som fru Fawcett och har bra kemi med Hunnam, så deras relation känns trovärdig och kan man sin historia om Fawcett så vet man att han försvann med sin son på det sista försöket att hitta den försvunna staden, blev dom hjältar eller blev dom uppätna av kannibaler, filmen lämnade dock en eftersmak av att analysera vidare och ta reda på mer om en fascinerande historia som jag ger en stark 3:a i betyg, mycket för att det är väldigt imponerande filmat och utfört och James Gray lyckas ändå berätta en stabil historia, men Charlie Hunnam ska inte leda en film iallafall, hade som sagt kunnat vara så mycket bättre än vad resultatet blev om en bättre skådis hade spelat Percy, men helt okej ändå.
goeran
2021-03-07
Berättelsen om överste Fawcett, som försvann i Brasiliens djungel på jakt efter Eldorado, fascinerade mig när jag läste om honom som barn (reseskildringar var min favoritlektyr). Därför bestämde mig för att ge filmen som TV 1 visade ikväll, James Grays The Lost City of Z från 2016, en chans; men jag blev inte alltför imponerad. Visserligen är filmen någorlunda korrekt faktamässigt men den återger inte den tidens sätt att tänka och uttrycka sig; utan skådespelarna uppträder som om de levde på 2000-talet. Därför känns inte filmen äkta och trovärdig. Betyg 2.
Rele
2021-03-07
James Gray har gjort en upplysande biografi. Percy Fawcett var en viktig del av upptäckandets historia. Jag ger en trea.
best_jeppe
2020-01-09
Gillade denna mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. Men filmen är lite splittrad/förvirrad. Men det är svårt att göra något åt eftersom filmen måste försöka följa någorlunda vad som hände i verkligheten. Stark 3a.
dudson
2018-11-15
Väl värd en check. Läckra miljöer och som alltid en stabil Hunnam Synd det gick så pass illa för dom.
jonbo
2018-06-24
Saknade någon dimension i Hunnams målmedvetenhet, behövde ett uns mer besatthet. Vacker film o med en Pattinson som tillför.
Nintendo64
2018-05-13
Ändå helt ok men med en hel del brister. Stabil 3a.