3.5

The Lunchbox

En fellevererad lunchlåda för samman två mycket olika människor i Mumbai.

Originaltitel Dabba
Regissör Ritesh Batra
Manus Ritesh Batra
Genre Drama, Komedi, 2010-tal
Skådespelare Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Denzil Smith, Bharati Achrekar, Nakul Vaid, Yashvi Puneet Nagar, Lillete Dubey, Shruti Bapna

Skapad 2019-12-16 av HillMove
The Lunchbox är en indisk feelgood film, som handlar om en hemmafru som bor tillsammans med sin man, dotter och ”aunty” en trappa upp i samma hus. För att dryga ut familjens hushållskassa och ä...   Läs mer »

Rele
2018-12-05
En trevlig annorlunda film. Manuset var ok och passade bra till Indiens storstad. Jag ger en trea.
mammene
2018-05-03
En härlig film, som var lättsam men samtidigt djup, lite filosofisk. Verkligen en rolig filmide med matlådorna, intressanta karaktärer och intressant miljö i det myllrande indiska stadslivet.
KyLLo
2017-12-29
Jag grips inte riktigt tag om filmen eller människorna, och man kastas som en handske fram och tillbaka. Det är ofta gapigt och mycket oväsen i bakgrunden, vilket distraherar en del. Till en början tycker jag också att det är dålig händelseutveckling, men det tar sig bra. Kul emellanåt, särskilt lärlingen. För övrigt häftigt när hon gräddar brödet på det där viset. Det har jag aldrig sett tidigare. Om man gillar filmer med matlagning och relationer mellan människor som är olika varandra kan jag annars rekommendera Under körsbärsträden. Där kan man snacka om fint hantverk.
Roswall
2017-05-10
En småtrevlig och lite tråkig film. Intresset hålls uppe av att jag får möta en annan kultur. Berättelsen är för tunn, bäst lyckas de med matscencerna som gör mig hungrig och jag känner nästan smakerna och dofterna.
smichael
2016-12-28
Mysig film med en skön existentiell ansats. Gillar kontrasten mellan det långsamma tempot i berättelsen och det hetsiga tempot i Mumbais stadsliv. Dock så tycker jag inte att man riktigt kommer in på djupet av karaktärerna men slutscenen höjer filmen till en svag fyra!
Barneyk
2016-12-24
Fin berättelse ytterst skickligt och snyggt berättad men det är aldrig riktigt som att den sätter sig ordentligt på djupet. Det är aldrig att man landar i någonting särskilt heller men det är en väldigt fin resa att följa.
snyltare
2016-07-06
Tycker inte alls den är långsam, det är lika spännande med varje lapp de plockar upp! Varje enskild bildruta är sevärd. Men vad hände på slutet? Jag blev helt konfunderad, hade behövt ett mer uttalat slut, tror jag.
federico033
2016-06-28
En fin film men som många påpekat så stannar den av i mitten och får inte upp farten förrän en bra bit in på tredje akten. Bätre tempo och det skulle varit fullpott.
Lars-O
2016-05-02
Harvard och den brittiska kungen utvärderade filmen och gav den full pott 3/5!
Albion
2023-02-25
Nyligen hemkommen från södra Indien inkl några dagar i Mumbai så blev det en extra ingrediens när jag nu såg om denna lilla pärla efter 7 år. Jag var ju tvungen att spana in dom där dabbawallas på riktigt och fick några fina bilder med mig hem. Filmen är utmärkt avvägd, fint skildrar den känslor som väcker trötta livssjälar till liv. Fina insatser av både Irrfan Khan och Nimrat Kaur och jag gillar denna film väldigt mycket, möjligen något färgad av min resa. Betyget blir en 4;a, och om hjärtat får bestämma så drar den i så fall åt det starkare hållet. 2016-02-20 Jag har alltid varit fascinerad av det smått osannolika systemet med lunchboxarna i Mumbai, och det var kul att få se en film som kretsar kring det fenomenet. Filmen har en viss tröghet mitt i men jag tycker det vänds åt rätt håll sista 35-40 minuterna och helheten gör mig glad. Det är en mysig film med en fin melankolisk klang. Bra avslutning och skön musik. Betyget blir en 4;a