2.5
2.5
The Lure
Sjöjungfrusystrarna Silver och Golden kravlar upp på land och tar jobb som strippor på en nattklubb i 80-talets Warszawa. De gör stor succé, men vad hjälper det mot obesvarad tonårskärlek och ett växande sug efter människoblod?
Originaltitel | Córki dancingu |
Regissör | Agnieszka Smoczynska |
Manus | Robert Bolesto |
Genre | Drama, Komedi, Musikal, Skräck, 2010-tal |
Skådespelare | Marta Mazurek, Michalina Olszanska, Magdalena Cielecka, Kinga Preis, Jakub Gierszal, Andrzej Konopka, Zygmunt Malanowicz, Katarzyna Herman, Marcin Kowalczyk, Joanna Niemirska, Katarzyna Sawczuk, Roma Gasiorowska, Grzegorz Stelmaszewski |
En minst sagt märklig filmupplevelse. Kvaliteten är ojämn. Några scener är otroligt suggestiva och man sitter som limmad framför rutan. Andra scener bär inte alls på samma magi, utan de blir tvärtom nästan jobbiga att orka titta sig igenom. Jag upplever att filmen ställer djupa frågor om vad det innebär att vara människa. Författaren H. C. Andersen, som skrev den lilla sjöjungfrun, kämpade med bisexualitet i en tid när all form av homoerotisk dragning var tabu. Sjöjungfrun älskar en människa, en varelse annorlunda än henne själv och som hon inte kan få, och hon försöker bli som den andre genom att döda delar av sig själv. Den brottningskampen är evig och den gestaltas med rå stringens i denna film, och dessutom på ett mångbottnat sätt. Utan vidare sevärd film, men som sagt ojämn i sitt berättarskap.
Mycket snygg och till en början mycket underhållande men efter ett tag tappar jag intresset helt.
Bara för att slutet var bra så är inte helheten i närheten av att vara okej.