Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Martian


Astronauten Mark Watney blir kvarlämnad på Mars av resterande besättning som tror att han omkommit efter en kraftig storm. Ensam kvar måste han med sin intelligens och styrka hitta ett sätt att överleva på den lilla mat han har och signalera till jorden att han lever. Miljontals mil bort jobbar NASAs forskare dygnet runt med att hitta ett sätt att få hem honom och besättningen planerar samtidigt en livsfarlig räddningsaktion.


Originaltitel The Martian
Regissör Ridley Scott
Manus Drew Goddard
Genre Drama, Äventyr, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Matt Damon, Jessica Chastain, Michael Peña, Kate Mara, Sebastian Stan, Aksel Hennie, Chiwetel Ejiofor, Jeff Daniels, Sean Bean, Benedict Wong, Kristen Wiig, Mackenzie Davis, Donald Glover, Nick Mohammed, Chen Shu, Eddy Ko, Enzo Cilenti
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 4660
Filmnummer 116294

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av niklasringdahl
Matt Damons vetenskapsman Mark Watney blir lämnad ensam på en främmande planet. Det låter ju som att man återvunnit överblivet material från Interstellar, men som tur är så har Ridley Scott o...   Läs mer »

Kommentarer


Sheepy
2023-10-30
Relativt spännande sci-fi som tyvärr faller offer för konventionella sätt att berätta en historia. Bästa delen är den första akten där Mark Watney (Matt Damon) använder sina kunskaper för att överleva på Mars mot alla odds och filmen borde lagt ett större fokus på detta. När väl räddningsaktionerna inleds blir filmen mer traditionellt actionorienterad och dramaturgin minskar. Det är även klandervärt att mer eller mindre ingen tid läggs på att studera psykologin kring hur den totala isoleringen påverkar Mark som människa.
JD
2021-09-02
Hyfsat underhållande. Men det är onekligen ironiskt att inte någon annan filmgenre berättar så mycket genom förklarande dialog som just science fiction. Ni är i rymden för tusan. Kan ingenting få vara lite mystiskt och gåtfullt? Tänk så mycket mer spännande det blivit om inte Damon snackat så mycket utan bara haft verkstad.
Makta
2019-07-31
En ok film men den känns väldigt löjlig på något sätt.
hsimpson
2018-11-03
Nja... Visst är den lite spännande, men den är samtidigt förutsägbar. Välspelad dock. Stark trea.
viffslan
2018-10-26
Trodde inte detta skulle vara en film i min smak. Är inte så förtjust i Matt Damon som skådespelare heller, men här är han faktiskt bra, riktigt bra. Det är nog han som gör filmen i det här fallet. Tyckte om filmen men fick nog lite kalla kårar när jag tänkte på att man skulle vara ensam på en avlägsen planet, utan att veta om man någonsin kommer därifrån.
KyLLo
2018-09-21
Mysiga miljöer, men de hade kunnat göra något mycket bättre med den budgeten. Bortsett från miljöerna finns det ingen trovärdighet någonstans, och en parodi är det inte. Den innehåller dock IQ-befriad humor som är tillgjord och inte kommer naturligt. Dessutom patriotisk. När en rollperson utan särskilda skäl tackar NASA redan i inledningen dalar förväntningarna. Om något fick mig att reagera var det väl att astronautens hjälm såg ut som en deluxutrustad MC-hjälm eller racerhjälm. Jag gillar många rymdfilmer och kan se lite mellan fingrarna, men det här är som att bara ha en tumme och ett lillfinger. Påkostat amerikanskt mainstreamskräp i ett nötskal.
Stan
2018-09-20
något klichéartad och seg emellanåt med politik och kostymnissar och för lite matt damon. damon är dock väldigt bra och sista halvtimmen höjer något
HerrNenne
2018-07-01
Början var så väldigt bra. Att anpassa sig till ensamheten för år framåt. Hade velat ha så mycket mer av den känslan, och problemen och liknande. Kan tänka mig att boken är för mig. Blir halvvägs in en ganska vanlig rymdfilm men jag fokuserar på det speciella och riktigt bra. Isoleringen, ensamheten, lösningarna.
Andreas_
2018-03-28
Får säga att jag älskade filmen, tyckte den var spännande, underhållande och mycket välspelad med många fantastiska skådespelare, tyvärr har den många brister och mycket klichéer men jag är ändå svag för den här typen av drama, dom positiva aspekterna överväger utan problem dom dåliga här och det blir full pott i betyg, var underhållen hela tiden och tyckte aldrig att det blev tråkigt, bra dialoger dessutom, boken den är baserad på är säkert mycket bättre som det ofta brukar vara när en film är baserad på en bok men tycker att Ridley Scott lyckas bra med sin regi här och får till något mycket mäktigt och känslosamt i många scener, jag älskart trots brister, finns inte så mycket att säga än att detta är ett mästerverk och jag rekommenderar denna film starkt. Betyget blir en mycket stark 5:a
Rai
2018-02-14
Seg och tråkig!!!
Visa äldre kommentarer »