The Master Blackmailer

Charles Augustus Milverton utpressar stora delar av Londons societet, vilket får förödande konsekvenser för de inblandade. Kan Sherlock Holmes stoppa honom?

Originaltitel The Master Blackmailer
Regissör Peter Hammond
Manus Jeremy Paul
Genre Kriminalare, Mysterium, Drama, Thriller, Skräck, 90-tal
Skådespelare Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Robert Hardy, Norma West, Serena Gordon, Gwen Ffrangcon Davies, Rosalie Williams, Colin Jeavons, Hans Meyer, Sophie Thompson

2015-01-15
Från TV-serie-filmatiseringen av Arthur Conan Doyles tredje novellssamling om Sherlock Holmes så lät man tre avsnitt bli långfilmer. Problemet är att avsnitten är perfekta i sin längd på 50 minuter och här med dubbla längden så blir det segt. Jerememy Brett är magnifik som vanligt dock. TV-filmen är inte utan sin spänning och den tar intressanta turer med Holmes moral och att faktiskt låta honom stå handfallen under denna filmens gång.
yrkeschaufföre
2013-08-25
En väldigt annorlunda Sherlock.

2012-06-11
Strålande och annorlunda filmatisering av denna svårfilmade novell. Brett är som alltid fantastisk och får visa några nya facetter som Holmes.
martineden
2011-08-01
Denna story avviker något från de övriga "episoderna" eller fallen i serien då "klurigheten" som någon anmärker, helt nästan uteblir. Jag kan förvisso tycka att det är intressant att se Sherlock Holmes helt handfallen och desperat när hans deduktiva logik inte kommer till användning. Detta är, som allt annat i serien klart BRA, men detta är trots allt en svagare länk i en annars überstarkkedja. 3+.
MaraJade
2010-10-02
En sevärd Sherlock Holmes film, men den känns lite för lång att se på även fast storyn är bra. Jeremey Brett och Edward Hardwicke agerar båda ypperligt.
Gordyal
2008-01-02
En stor besvikelse! Av alla filmer och tv-avsnitt jag sett med Brett som Holmes så är denna den minst bra. Men dåligt är det inte, och Brett är givetvis lysande. Men The Master Blackmailer når inte ens upp till en fyra. (8+/15)
Nightcrawler
2007-12-24
Be still my beating heart. Jeremy Brett är perfekt.
bingibanan
2006-06-22
bra men något långrandig. Kul att se Holmes och Watson i björnligan-masker dock.
MaraJade
2005-02-13
Ok film med den alltid lysande Jeremy Brett som Sherlock Holmes.
silfo
2005-01-06
Finns bättre berättelser och bättre filmatiseringar, men det finns ingen bättre Sherlock-Watson-duo än Brett-Hardwick.