Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

The Mortal Instruments: Stad av skuggor


När hennes mamma försvinner får Clary Fray lära sig att hon härstammar från änglakrigare som försvarar världen mot demoner. Hon går samman med andra som henne själv, så kallade shadowhunters, och beger sig in i New Yorks mörka undre värld.


Originaltitel The Mortal Instruments: City of Bones
Regissör Harald Zwart
Manus Jessica Postigo
Genre Drama, Action, Romantik, Äventyr, Fantasy, Mysterium, 2010-tal
Skådespelare Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Robert Sheehan, Jemima West, Kevin Zegers, Jared Harris, Jonathan Rhys Meyers, Lena Headey, Aidan Turner, CCH Pounder, Godfrey Gao, Kevin Durand, Robert Maillet, Stephen R Hart, Harry Van Gorkum, Chad Connell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 852
Filmnummer 104947

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av TimBuckley
Till alla er som inte kunde få nog av Twillight filmerna och dess välfriserade vampyrer, varulvar och bleksminkade tonårstjejer kommer nu \"The Mortal Instruments\". Men frågan är om det ens blir...   Läs mer »

Kommentarer


JPerlie
2019-04-29
Jag hade målat upp hur dålig den här filmen skulle vara så jag blev glatt överaskad. Sen var jag även fascinerad över hur många bra och ganska stora skådisar dom fick med i en så liten film. Känns som dom hade större förhoppningar på den här filmen.
Luciphere
2015-08-15
För "ungdoms"-inriktad och tillrättalagt. Oengagerat skådespeleri gör inte saken bättre i en rulle som faktiskt börjar intressant grundad på en tilltalande mytologi, men som tyvärr dribblas bort och faller ut i blott stereotyp yta.
Kurosawafan
2015-04-04
twilight möter underworld m fl... OK underhållning
saturday_sun
2014-11-20
Oengagerande film om unga flicka som får reda på mörka hemligheter om sin familj. Många olika influenser gör denna film som ett lapptäcke av senaste årens populärkultur, men dåligt genomfört. Svaga skådespelarinsatser och tråkiga specialaffekter.
SalotSar
2014-11-19
80-talets mest framträdande drag var de rejäla ögonbrynen, något som faktiskt aldrig verkade bli retro (till skillnad från precis allting annat) - tills 10-talet slog till. En annan undran är varför man måste beställa sina kläder från samma butik som förövarna vid random skolskjutning för att bekämpa nattens otyg? Något som huvudkaraktären lustigt nog kommenterar. Det hela hade nog bli intressantare om de stannat på den karikerade poesikvällen början...
matti_jaaaro
2014-10-11
Wow, hur kunde man missa att filmatisera en bok som typ är ett filmmanus från början? Helt värdelöst gjort, den som regisserat det här måste ha nån slags personlig vendetta mot den som skrivit boken.
ellisario
2014-07-05
Såg den igen, ibland behövs en andra chans, men hu vad dålig den är. Böckerna är jättebra så det är nästan svårt att förstå hur de kunnat sabba det med en rörig, osammanhängande film som inte håller sig överhuvudtaget till orginalberättelsen. Artistisk frihet my ass!
MetalJukebox
2014-06-04
Extremt dåligt berättad, väldigt ryckig och slarvig. Utöver det var den enormt ointressant rakt igenom, alla medverkande i filmen kändes till och med uttråkade.
Metheuz
2014-05-30
Ännu en film/bok i kölvågen efter Twilight och även nu är det väldigt dåligt. Det har t.o.m. slängts i lite vampyrer och varulvar bland alla demoner och osynliga typer. Dessutom får vi istället för en kärlekstriangel något utav en kärlekskvadrat i denna film, jippi... Filmens Prettyboy lyckas nästan (men bara nästan) med konststycket att vara ännu tråkigare än Robert Pattinson och huvudpersonen Lily Collins är rätt trist hon med. The Mortal Instruments har iaf vissa förtjänster över de senare Twilightfilmerna då den bjuder på lite ljummen action här och där.
Gyllenbock
2014-04-16
Blev aldrig engagerad av denna film, är nog för gammal för dylika spektakel. Nära en etta men det blir trots allt en svag tvåa då jag tyckte om vissa av miljöerna och effekterna.
Visa äldre kommentarer »