Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

The Mummy


Den egyptiska drottningen Ahmanet väcks ur sin eviga vila för att hämnas på den värld som på ett orättvist sätt tog hennes liv. Med sig ur graven tar hon en ilska och ett hämndbegär som fått tryckkoka i en gravkammare i tusentals år. Mumien tar sig an den klassiska matinéfilmen med ett nytt grepp, och tar oss med på en resa från Mellanösterns svepande sanddyner till den underjordiska värld som gömmer sig under dagens London.


Originaltitel The Mummy
Regissör Alex Kurtzman
Manus David Koepp, Christopher McQuarrie, Dylan Kussman
Genre Action, Thriller, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Tom Cruise, Russell Crowe, Annabelle Wallis, Sofia Boutella, Jake M Johnson, Courtney B Vance, Marwan Kenzari, Javier Botet, Selva Rasalingam, Erol Ismail, Rhona Croker, Hadrian Howard
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 775
Filmnummer 122853

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av AugustDellert
'The Mummy' är den klassiska historien om den fördömda mumien i ny tappning med Tom Cruise i spetsen. 'The Mummy' är även den första delen i Universal Pictures storsatsning som dem kallar 'Dark ...   Läs mer »

Kommentarer


sodomiten
2020-11-28
Inför den här filmen tänkte jag att det här kommer minsann vara bättre än "The mummy" med Brendan fraser& co. Jag hade fel. Den var jävligt mycket sämre och jag undrar om den ens hade nått dvd-hyllan utan Tom Cruise deltagande. Förövrigt ser kvinnan som spelar almanet ut som en man.
Krille80
2020-07-21
Det är lätt att förstå den universella kritik filmen utstått för direkt så vill jag få bort Tom Cruise för filmen. Därefter får jag inget grepp om tonen i filmen. Filmen hade mått så mycket bättre på att skippat de komiska stunderna som faller hårt. För mig som älskar de klassiska monstren och dess filmer från Universal gör det extra ont att se hur karaktärerna behandlas. Jag älskar dock actionscenerna som utspelar sig i diverse fordon. Verkligen snygga!
Rai
2019-10-30
Riktigt kass film, ner med Tom Cruise!!!
RichardEk
2019-08-01
Trailern utlovade en förhållandevis habil actionfilm, och det är smått intressant att jag ännu kan luras av en trailer. Här finns en del effektfulla scener men snabbt börjar filmen likna mer ett datorspel än en äventyrsfilm och inte ens Tom Crusie kan ändra det. Rollen är på något efemärt sätt fel för honom.
Tatty
2019-07-10
Väldigt spännande! Gillade den riktigt mycket. Hände mycket spännande nästan hela filmen tyckte jag!
WillyV
2019-06-10
Svag tvåa, men inte fullt så usel som ryktet (och för att motivera en etta).
Nintendo64
2019-06-02
Inte värdelös men slutet var riktigt dumt och ologiskt.
Pari
2019-04-09
fruktansvärt dålig.
Murvel48
2019-03-31
Den här filmen kunde möjligen fått en ursvag tvåa om det inte vore för den usla dialogen. Och Tom Cruse har väl aldrig varit sämre.
karlmats
2019-01-06
Det här är den 34e Tom Cruise-filmen jag ser och det är nog kanske den första där jag verkligen inte förstår varför han är med i filmen. Legend från 1985 kanske men det var ju ändå 33 år sen så det kanske inte räknas. Den här rollen hade ju i princip vem som helst kunnat göra, detsamma gäller väl egentligen för Russell Crowes roll och när manuset är så här kasst så blir jag ändå lite förvånad att Cruise ställer upp. Det här skulle alltså vara starten på en monster-franchise som skulle konkurrera med Marvel och DC, nu har ju inte DC varit direkt bra men det är ju ändå mil bättre än det här. Bristen på logik i det mesta som händer är slående och dialogen är bra usel. Framför allt så verkar det inte finnas nån glimt i ögat heller, undrar vad de ansvariga tänkte när skiten var färdigklippt och de satte sig ner för att titta på sitt verk. Det är inte konst för fan, det är mindre konst än Swedish House Maffia, den har ju inget lock, det är mindre konst än hela Summerburst sammantaget. Det måste bli en 1a trots att jag är ett Cruise-fan, det här var bara för dåligt.
Visa äldre kommentarer »