The Neon Demon

Sextonåriga Jesse flyttar till Los Angeles för att försöka dra nytta av sin naturliga skönhet och skaffa sig en modellkarriär. Hennes vackra och ungdomliga utseende uppmärksammas snabbt, dels av modellagenturer och dels av kvinnor som är villiga att ge vad som helst för att få det hon har.

Starkbröl
2024-11-12
Nämen en ny Valley of the Dolls! Ungefär, om man tänker bort det groteska slutet. Bra skådespel och kul att se Keanu Reeves i en sleazy biroll där han faktiskt funkar fint. Elle Fanning går inte riktigt hem hos mig som den nyaste hetaste supermodellen direkt från farmen men ändå. En mycket, mycket snygg film, om än bitvis obehaglig och med gott om pretentiösa "inre/symboliska bilder" på det där sättet som jag inte gillade med Black Swan. Är länge en fyra men sen ballar det ur rejält.
olaw
2024-03-02
Riktigt snygg film. Supermodeller som hatar varandra. Bra foto, bra ljud, snygga tjejer, bra våld.
svältaren
2022-02-24
Den estetiska ambitionen är hög, men personligen avskyr jag den. Och som satir har filmen inte mycket nytt att säga. Som en musikvideoversion av Pleasure, ungefär. Nog förväntar man sig mer av han som en gång trollband oss med Pusher.
Sliggis
2020-08-28
Snygg och välgjord. Mot andra halvan av filmen sjukt äckligt dock, ej för känsliga personer.
Biberkolben
2020-06-01
Mycket (snygg) yta utan innehåll. Jävligt bra musik. Filmen tar sig mot slutet, men vägen dit är lång.
STHRUDTS
2020-05-06
Den här övertydliga moralkakan för tankarna till så vitt skilda kalkonrullar som G som i Gemenskap och I know who killed me. Så uselt att det blir bra.
RustyFilm
2019-05-30
En film som är ånnu tramsigare än den modevärld det handlar om. Såg filmen Drive från 2011 för ett tag sen. Hyllade då regissör Nicolas Winding Refn högt (en av de bättre filmer jag sett). När jag nu ser detta (skapad fyra år senare av samme regissör) kraschar mina höga tankar om Refn för det här är nått av det värsta jag skådat, rent äckel. Det är nån slags Narkissos historia i tröttande neonsken. Löjeväckande och med total avsaknad av humor.
Jogze
2018-05-05
sjukt..
ouimadame
2017-09-20
Snygg men märklig på ett sånt där inte så tilltalande sätt. Fick mulholland drive-vibbar
2017-09-03
Allmänt flummig, seg och tråkig film utan handling.