Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

The Ninth Gate


På jakt efter en bok som sägs vara skriven av djävulen själv dras Dean Corso in i en djävulsk labyrint som inte bara kommer förändra hans världsbild. Den kommer också att lämna en rad döda människor i Corsos spår...


Originaltitel The Ninth Gate
Regissör Roman Polanski
Manus John Brownjohn, Roman Polanski, Enrique Urbizu
Genre Thriller, Skräck, Fantasy, Mysterium, 90-tal
Skådespelare Johnny Depp, Frank Langella, Lena Olin, James Russo, Emmanuelle Seigner, Barbara Jefford, Jack Taylor
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10443
Filmnummer 256

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av Priceguy
Johnny Depp spelar Dean Corso, en skrupellös man som handlar med sällsynta böcker. Vi presenteras för honom i en scen där han värderar böcker åt släktingarna till en numera dement man. Han lu...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av orCa
Den nionde porten, är en rätt mystisk film! I bakgrunden har vi helt enkelt en bok, som är rätt så sälsynt! Faktum är att det finns bara två exemplar av den förutom den själv. Denna bok är ...   Läs mer »

Kommentarer


V70
2020-07-19
Usel film och uslast är Depp. Obegriplig story, obefintligt kameraarbete, skådespeleri utan gestaltning, kanske med undantag för Olin, kort sagt en B-film.
Gyllenbock
2020-06-17
Klart duglig även om jag saknar "något" i denna tämligen annorlunda film.
picklessmulan
2019-05-30
En mycket bra och nagelbitande film!!
dudson
2019-03-26
Typisk Depp film. Annorlunda mörk/ghotisk/satanistisk. Polanski gör ingen besviken då rullen är natt- svart rakt igenom med sublima meddelanden samt Olin i en frääcch hondjävul roll" Bra skit detta!! 3+
Stygga-Vargen
2016-10-22
En av Polanskis bästa!
Jamesa
2016-04-20
Har älskat denna film alltsedan den kom. Till denna typ av film finns inget som behövs adderas. En av de där filmerna då den där magiska känslan får en att känna sig febrig.
idd
2016-04-10
Nåt slags halvblaskig deckarkomedi med övernaturlig touch i bakgrunden. Rätt slätstruket men funkar ändå hyfsat pga bra insatser från alla..
zallaxx
2016-03-04
Känns ju skumt att man så här mycket senare först kommer sig för att se denna film. Men tur var väll det. Tror inte jag hade uppskattat den på samma sätt tidigare.
Solidus
2015-12-05
Av någon dum anledning hade jag först gett den här filmen betyg 3.Tur att jag gav Polanskis övernaturliga thriller en ny chans för det här en fantastisk thriller. Det är mystiskt, spännande och välspelat hela vägen ut.
Dele
2015-05-17
Övernaturligheter brukar inte vara min kopp te, men Polanskis goda hantverk och Kilars fina musik gör detta till en långa stunder ganska medryckande och spännande film. Slutet känns lite svagare, men överlag så gillar jag den.
Visa äldre kommentarer »