2.3
2.3
The Nun II
Året är 1956 och en präst hittas mördad på en katoliks skola för flickor. Syster Irene kommer dit för att utreda saken och möter igen ansikte mot ansikte med demonen Valak, som förklär sig som en nunna.
Originaltitel | The Nun II |
Alternativ titel | The Nun 2 |
Regissör | Michael Chaves |
Manus | Gary Dauberman, James Wan, Akela Cooper, Richard Naing, Ian Goldberg |
Genre | Drama, Thriller, Skräck, Mysterium |
Skådespelare | Taissa Farmiga, Jonas Bloquet, Storm Reid, Anna Popplewell, Katelyn Rose Downey, Bonnie Aarons |
Var nog bättre än första filmen. Mer spännande och läskigare.
Obehagliga miljöer, bra filmad.
Men föredrar nog ändå första The nun filmen.
Snyggt filmad, fina miljöer och effektiva jumpscares. Lite väl lång men det blir en svag trea i slutänden.
Får säkert skylla mig själv som inte hade första filmen i färskt minne och inte hängde med helt här. Dyster uppföljare som visst har en del effektiv skräck.
Demon förklädd till nunna är egentligen en ganska bra karaktär. Skrämmande. Men, det kunde ha gjorts bättre. Både med manus och regi. Lite för mycket jumpscares. Vissa scener är dock helt ok. Ligger på ungefär samma nivå som ettan. Är lite svag för Conjuring universe ändå. 5/10
Underhållande film som den första filmen. Den här filmen slår många andra dumma filmer i samma tema! Inte alls besviken!!!
Når ändå upp till en hyfsad nivå. Härlig spänning blandat med hårresande mystik. Kanske inte ros men inte heller ris.
Nej nej, inget för mig. Ganska långtråkig och inte speciellt läskig.
Stark tvåa eller väldigt svag trea. Ett lyft från förra, helt klart och det finns scener som är riktigt snygga men helheten har jag ändå svårt att engagera mig i.
Ett lyft ifrån förra filmen. Men den når inte upp till de två första Conjuring filmerna. Men den bästa sedan Annabelle Comes Home.