Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

The One I Love


Ett par, med ett äktenskap som håller på att falla samman, flyr iväg över en helg i jakten på sina bättre jag, bara för att upptäcka ett ovanligt dilemma som väntar dem.


Originaltitel The One I Love
Regissör Charlie McDowell
Manus Justin Lader
Genre Drama, Komedi, Romantik, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 498
Filmnummer 109064

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2020-06-05
Ganska rolig idé som håller intresset igång åtminstone halva filmen för att sedan tappa lite grann tycker jag. Lite tankeväckande i alla fall om man vill analysera lite djupare. Betyget får bli en stark 3;a, dvs 3+
Mysharry
2020-05-13
Känns äldre än den är. Finns bättre varianter på samma tema, men var välgjord och tillräckligt förvirrande och tankeväckande för att fastna i. Duplass hade den intressantare rollen.
Barneyk
2017-09-29
Otroligt snyggt berättad film som med speciella grepp tar upp frågor kring relationer på ett ganska intressant sätt. Det finns flera bottnar i hur en kan tolka innebörden och det kan få en att tänka en hel del på hur en faktiskt relaterar till en annan person i en relation. Mycket snyggt. Men det får inte mig att komma djupare utan storyn på ytan tar istället över på ett sätt som inte riktigt är så intressant eller spännande som jag önskat. Det blir lite småputtrigt. Den lyckas heller aldrig få mig att känna vilket nog är dess största brist. Det blir bara en trea, men en ganska stark sådan.
Muskelkungen
2016-05-12
Rena rama skiten. Långsam och tråkig.
lottes
2015-08-08
Känns som om manusförfattaren missade lektionen i skrivarskolan om "kontraktet" mellan läsare (tittare) och författare/regissör. Jag lovar som tittare att ge mig in i din värld som du skapar och inte ifrågasätta den. Du lovar som manusförfattare och regissör att ge mig bästa möjliga föresättningar för att klara av detta.... För övrigt tyckte jag att skådisarna gjorde ett utmärkt arbete och att det är befriande att inte alla kärlekspar, speciellt kvinnan, alltid måste vara bildsköna.
staynow
2015-07-12
What the F?!
AlbinWesley
2015-07-06
Vill lägga till att filmen förresten funkar på så många nivåer, antingen den läses som en absurd romkom, en mystisk dröm-sci fi, en metafor för människans psyke eller parterapi, eller för all del en valfri blandning av ovanstående såväl som annat. Jag läser gärna in nåt slags symbolik i matrjosjka-dockorna som förekommer i filmen, det finns nån sorts micro-/macro-perspektiv där känns det som. Spännande!
AlbinWesley
2015-07-06
Allt här hänger på bristen på svar, att jag nu efter att ha sett klart den funderar på vad i hela fridens namn det här var egentligen. Det gör den bra mycket mer intressant än om man hade hittat på nån korkad lösning som ändå inte är trovärdig, i nuläget är trovärdigheten helt upp till mig att konstruera. Glänsande liten indiepärla, minst sagt.
Metheuz
2015-07-06
Kul koncept och bra film som kanske inte når några fantastiska höjder. Vissa frågetecken hade behövts rätas ut lite mer. Vad var en viss äldre persons roll i det hela t.ex.? Väl värt en titt iaf.

2015-04-10
Oväntat bra och jag hade gärna sett ännu mer surrealism. Duplass spelar lite samma karaktär som Togetherness, men det gillas.
Visa äldre kommentarer »