The One I Love
Ett par, med ett äktenskap som håller på att falla samman, flyr iväg över en helg i jakten på sina bättre jag, bara för att upptäcka ett ovanligt dilemma som väntar dem.

Originaltitel | The One I Love |
Regissör | Charlie McDowell |
Manus | Justin Lader |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, Science Fiction, 2010-tal |
Skådespelare | Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson |
Ganska rolig idé som håller intresset igång åtminstone halva filmen för att sedan tappa lite grann tycker jag. Lite tankeväckande i alla fall om man vill analysera lite djupare. Betyget får bli en stark 3;a, dvs 3+
Känns äldre än den är. Finns bättre varianter på samma tema, men var välgjord och tillräckligt förvirrande och tankeväckande för att fastna i. Duplass hade den intressantare rollen.
Otroligt snyggt berättad film som med speciella grepp tar upp frågor kring relationer på ett ganska intressant sätt. Det finns flera bottnar i hur en kan tolka innebörden och det kan få en att tänka en hel del på hur en faktiskt relaterar till en annan person i en relation. Mycket snyggt. Men det får inte mig att komma djupare utan storyn på ytan tar istället över på ett sätt som inte riktigt är så intressant eller spännande som jag önskat. Det blir lite småputtrigt. Den lyckas heller aldrig få mig att känna vilket nog är dess största brist. Det blir bara en trea, men en ganska stark sådan.
Rena rama skiten. Långsam och tråkig.
Känns som om manusförfattaren missade lektionen i skrivarskolan om "kontraktet" mellan läsare (tittare) och författare/regissör. Jag lovar som tittare att ge mig in i din värld som du skapar och inte ifrågasätta den. Du lovar som manusförfattare och regissör att ge mig bästa möjliga föresättningar för att klara av detta.... För övrigt tyckte jag att skådisarna gjorde ett utmärkt arbete och att det är befriande att inte alla kärlekspar, speciellt kvinnan, alltid måste vara bildsköna.
What the F?!
Vill lägga till att filmen förresten funkar på så många nivåer, antingen den läses som en absurd romkom, en mystisk dröm-sci fi, en metafor för människans psyke eller parterapi, eller för all del en valfri blandning av ovanstående såväl som annat. Jag läser gärna in nåt slags symbolik i matrjosjka-dockorna som förekommer i filmen, det finns nån sorts micro-/macro-perspektiv där känns det som. Spännande!
Allt här hänger på bristen på svar, att jag nu efter att ha sett klart den funderar på vad i hela fridens namn det här var egentligen. Det gör den bra mycket mer intressant än om man hade hittat på nån korkad lösning som ändå inte är trovärdig, i nuläget är trovärdigheten helt upp till mig att konstruera. Glänsande liten indiepärla, minst sagt.
Kul koncept och bra film som kanske inte når några fantastiska höjder. Vissa frågetecken hade behövts rätas ut lite mer. Vad var en viss äldre persons roll i det hela t.ex.? Väl värt en titt iaf.
Oväntat bra och jag hade gärna sett ännu mer surrealism. Duplass spelar lite samma karaktär som Togetherness, men det gillas.