The Other Guys
"The Other Guys" handlar om två poliser i New York, Allen Gamble och Terry Hoitz. Gamble är mer intresserad av pappersarbete än att vara ute på gatan, och Hoitz har som straff fått Gamble som partner efter att hans ivriga avtryckarfinger orsakat en pinsam incident. De har dock en sak gemensamt: de idoliserar båda två stadens främsta poliser, Danson och Manzetti. Men när en en möjlighet dyker upp för Gamble och Hoitz att själva bli hjältar, går inte saker riktigt som de hade tänkt sig...
Originaltitel | The Other Guys |
Regissör | Adam McKay |
Manus | Adam McKay, Chris Henchy |
Genre | Komedi, Action, Kriminalare, 2010-tal |
Skådespelare | Will Ferrell, Mark Wahlberg, Steve Coogan, Michael Keaton, Eva Mendes, Samuel L Jackson, Dwayne Johnson, Ray Stevenson, Rob Riggle, Damon Wayans Jr, Lindsay Sloane, Rob Huebel, Bobby Cannavale, Natalie Zea, Brett Gelman, Viola Harris, Andy Buckley |
Dussinkomedi som driver med buddy-cop genren. Här är det Will Ferrell och Mark Wahlberg som får spela två poliser med samarbetsproblem på grund av deras vitt skilda personligheter. Båda fungerar skapligt i sina huvudroller och har ett bra samspel. The Other Guys innehåller dessutom underhållande gästspel av både Michael Keaton, Samuel L. Jackson och Dwanye Johnson. Det största problemet är att filmen är alldeles för lång och borde trimmats med åtminstone en halvtimme.
Mark Wahlbergs bästa roll. Få komedier är roliga i min bok, men denna var riktigt rolig för det mesta.
Ojämna komedier finns det ju en och annan av, och här är en till. Will Ferrells karaktär är ganska kul, och det mesta som är roligt kommer från honom. I en del sekvenser blir dessutom parodin på genren riktigt träffsäker. De allra värsta bottennappen undviks väl också ska sägas, men det är lite för mycket som bara är gammal skåpmat, och filmen går mycket på tomgång mellan de lyckade delarna. Stark tvåa
RIktigt rolig, en av Will Ferrells bästa komedier helt klart, tyckte att den var bättre första gången jag såg den när man inte visste vad man hade att förvänta sig men ändå riktigt rolig en andra gång 10 år senare, Ferrell och Wahlberg har en härlig kemi som komiskt radarpar också och man kan väl kalla detta en parodi på alla dessa buddy cop filmer som dök upp som svampar i marken under 80 talet, så detta är en av dom bättre och roligare komedier jag sett faktiskt men som alltid med Will Ferrell så är det ganska överdrivet och som sagt, en andra omgång så är det inte riktigt lika roligt så denna recension är efter en andra titt, många kända stora skådespelare i mindre roller eller t.o.m cameo roller som förstärker det hela lite extra, förr var detta en klar 4:a, en andra titt så hoppar betyget ner lite till en stark 3:a men fortfarande helt klart värd att se om och framförallt rekommenderad att se en första gång om man aldrig sett den tidigare och är sugen på en komedi.
Kass men lättsam film som har sina höjdpunkter. Förmodligen rätt bra om man är duktigt bakfull. (6/15)
Jag missade tyvärr början men jag har den i gömmorna får väl leta upp den. Jag gillar verkligen samspelet mellan Mark och Will.
Mark Wahlberg gör ju filmen.
Helt ok ändå, skrattar till då och då och mår rätt bra, vilket är allt jag kräver.
Överraskande kul tack vare en fin timing och personkemi mellan duon Wahlberg/Ferrell.
En film som aldrig blir särskilt kul förutom några enstaka scener och som aldrig lyfter till några högre höjder.