Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Others


Året är 1945. En kvinna lever i ett stort hus tillsammans med sina barn som är överkänsliga mot ljus. Det innebär dödliga konsekvenser om de utsätts för ljus. En dag har tjänstefolket försvunnit och hon annonserar efter ny personal...


Originaltitel The Others
Regissör Alejandro Amenábar
Manus Alejandro Amenábar
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Alakina Mann, Eric Sykes, Christopher Eccleston, Elaine Cassidy, James Bentley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17876
Filmnummer 3274

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
Året är 1945 och vi får snart reda på att allt tjänstefolk plötsligt över en natt har lämnat kvar Grace och hennes båda barn Anne och Nicholas ensamma på en herrgård på Jersey. Graces man ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Anonym
”The Others” är ett bra exempel på en klassisk spökthriller. Den står nog för hela genren. Dess variabilitet är stor från de övriga halvt skrämmande thrillers. Med Nicole Kidman som hyperre...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av billybob
Alejandro Amenabar lyckas med denna psykologiska thriller skapa en originell modern spökhistoria med anor ur \"old school horror-berättande\". Året är 1945. En kvinna lever i ett stort hus tills...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av LittleNicky
Grace bor med sina två små barn i ett gammalt, gigantiskt hus under 40-talet. Barnen är mycket ljuskänsliga, om de kommer i kontakt med solljus dör de på bara en liten stund. Graces två barn, A...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av FoQuz
The Others handlar om en mor (spelad av Nicole Kidman) och hennes två barn som bor ensamma i ett jättelikt hus som alltid hålls i mörker. Detta pga att barnen Anne och Nicholas inte ska skadas. De...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av gargaemel
The Others utspelar sig på en stor, vacker, mörk herrgård i 1940-talets England. Årstiden är sen höst och dimman ligger tät över de ödsliga ägorna där Grace (Nicole Kidman) bor tillsammans ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av cineasten89
The Others är den första riktigt bra skräckfilmen sedan Poltergeist. Annars är nog bara Poltergeist, The Others och Exorcisten som är de verkligen bra skräckisar med riktigt bra handling. Det ä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av RosaPantern
\"De finns överallt. Förr eller senare hittar de dig.\...   Läs mer »

Kommentarer


Robkiller
2024-03-21
Tråkig, långsam och extremt lättgenomskådad. Men går väl an.
darkmist82
2024-03-01
En skräckfilm som är välgjord och med bra skådespelare, där Nicole Kidman gör en av sina bättre prestationer, och bra musik. Alejandro Amenábar har skapat en av de bättre filmer som utspelar sig i ett spökhus, där han håller spänningen vid liv ända fram till det oväntade slutet. Kanske inte det bästa inom spökgenren men gillar man filmer med detta tema är den här filmen helt klart värt att se. Mörk och dyster och även lite gripande.
Dream
2023-10-29
Se värt ifall man e ute efter bra skådespeleri, men som skräck rätt tråkig.
Murvel48
2021-04-19
I motsats till många andra tycker jag slutet var lite väl krystat och samtidigt en vändning som setts flera gånger förr. Bra stämning och bra skådespeleri räddar en svag trea.
Andreas_
2021-01-20
Väldigt bra thriller faktiskt, när man såg den första gången för många år sedan så var det en av dom bästa thriller filmer jag sett, när man vet hur det ska sluta så försvinner såklart mycket spänning och mystik och det drar tyvärr ner betyget en aning, men har man inte sett denna så rekommenderar jag den starkt och jag skriver thriller trots att den klassas som en skräckfilm, när man sett den så förstår man varför den passar bättre under thriller genren. Snyggt filmad, snygga kulisser, bra skådisar, speciellt Kidman som borde ha fått en oscar för denna film, storyn är riktigt smart, med en härlig aha twist i slutet, helt klart imponerande och sevärd och håller faktiskt riktigt bra än idag trots att den kom för cirka 20 år sedan, väldigt bra som sagt och rekommenderas varmt om man aldrig sett den och inte vet hur det kommer att sluta. Betyget blir en svag 4:a denna gång, första gång jag såg den så var 5:an väldigt nära, synd att jag inte betygsatte den redan då.
StureStenhög
2020-08-10
Det blir onekligen lite en annan film det här när man ser om den och vet hur allt ligger till. När jag ser den nu så känns det som att slutet borde vara ganska uppenbart, men det är det nog inte, och det är i vilket fall som helst ett tecken på att logiken går ihop, och det ska filmen verkligen ha cred för. En och annan detalj lämnas medvetet oklar, men annars är man väldigt disciplinerade i berättandet av sin historia och bygger stämning snarare än överdriven dramatik. Huset i sig är en väldigt bra spelplats också. Trean är ganska stark
päronanton
2021-01-23
Filmen har en väldigt spännande stämning igenom hela filmen! Höjer till en femma efter en omtitt. Den är riktigt bra! Bra skådespel och en kuslig skön stämning som jag älskar!
Misslovemovie
2018-08-18
Spännande och passar bra att se en kulen kväll när vinden viner.
Rai
2017-12-11
Oj, det var många år sedan jag såg den här filmen och kommer ihåg den vagt, men den var mörk, dyster och tung.. och rätt bra slut också...
RustyFilm
2016-12-10
Filmens behållning är ljudeffekterna, utan dom är det här ingenting. Det hela är byggt på det klassiska spökhus konceptet och ett väldigt tunt manus. När man sen aldrig lämnar spökhuset blir ju dessutom scenografin med automatik statisk och tråkig. Ljudeffekterna fick mig att göra små skräckhopp i soffan då och då. Hoppen behövs, stor slummerrisk annars.
Visa äldre kommentarer »