Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

The Others


Året är 1945. En kvinna lever i ett stort hus tillsammans med sina barn som är överkänsliga mot ljus. Det innebär dödliga konsekvenser om de utsätts för ljus. En dag har tjänstefolket försvunnit och hon annonserar efter ny personal...


Originaltitel The Others
Regissör Alejandro Amenábar
Manus Alejandro Amenábar
Genre Drama, Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Nicole Kidman, Fionnula Flanagan, Alakina Mann, Eric Sykes, Christopher Eccleston, Elaine Cassidy, James Bentley
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 17817
Filmnummer 3274

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
Året är 1945 och vi får snart reda på att allt tjänstefolk plötsligt över en natt har lämnat kvar Grace och hennes båda barn Anne och Nicholas ensamma på en herrgård på Jersey. Graces man ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av Anonym
”The Others” är ett bra exempel på en klassisk spökthriller. Den står nog för hela genren. Dess variabilitet är stor från de övriga halvt skrämmande thrillers. Med Nicole Kidman som hyperre...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av billybob
Alejandro Amenabar lyckas med denna psykologiska thriller skapa en originell modern spökhistoria med anor ur \"old school horror-berättande\". Året är 1945. En kvinna lever i ett stort hus tills...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av LittleNicky
Grace bor med sina två små barn i ett gammalt, gigantiskt hus under 40-talet. Barnen är mycket ljuskänsliga, om de kommer i kontakt med solljus dör de på bara en liten stund. Graces två barn, A...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av FoQuz
The Others handlar om en mor (spelad av Nicole Kidman) och hennes två barn som bor ensamma i ett jättelikt hus som alltid hålls i mörker. Detta pga att barnen Anne och Nicholas inte ska skadas. De...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av gargaemel
The Others utspelar sig på en stor, vacker, mörk herrgård i 1940-talets England. Årstiden är sen höst och dimman ligger tät över de ödsliga ägorna där Grace (Nicole Kidman) bor tillsammans ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av cineasten89
The Others är den första riktigt bra skräckfilmen sedan Poltergeist. Annars är nog bara Poltergeist, The Others och Exorcisten som är de verkligen bra skräckisar med riktigt bra handling. Det ä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-24 av RosaPantern
\"De finns överallt. Förr eller senare hittar de dig.\...   Läs mer »

Kommentarer

päronanton
2019-04-03
Filmen har en väldigt spännande stämning igenom hela filmen!
Misslovemovie
2018-08-18
Spännande och passar bra att se en kulen kväll när vinden viner.
Rai
2017-12-11
Oj, det var många år sedan jag såg den här filmen och kommer ihåg den vagt, men den var mörk, dyster och tung.. och rätt bra slut också...
RustyFilm
2016-12-10
Filmens behållning är ljudeffekterna, utan dom är det här ingenting. Det hela är byggt på det klassiska spökhus konceptet och ett väldigt tunt manus. När man sen aldrig lämnar spökhuset blir ju dessutom scenografin med automatik statisk och tråkig. Ljudeffekterna fick mig att göra små skräckhopp i soffan då och då. Hoppen behövs, stor slummerrisk annars.
Stygga-Vargen
2016-11-17
Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig, storyn är väldigt bra och jag gillar mystiken. Dock tycker jag att tempot är lite ojämnt men i övrigt är filmen bra.
Lotso
2015-10-18
I sin helhet är The Other en mycket stämningsfull film, rikligt med atmosfär. Det är en simpel film som inte kräver mycket, men blir så pass bra och effektfull på grund av det simpla. Det krävs inte mycket för att skrämma en. Det hjälper också att Nicole Kidman gör en av hennes bättre insatser. Den är dock inte fläckfri. Som sagt, barnen är sådär. Och jag förstår fortfarande inte meningen med pappa rollen. Det är en film som är något långsam på sina ställen, speciellt början. Men ju mer in man kommer desto bättre blir det och allting utvecklas till en av de bättre twisterna jag sett på ett bra tag.
Krille80
2014-11-04
Här är ett jättebra exempel på att man inte behöver ett ton specialeffekter för att göra en bra skräckfilm. "Specialeffekterna" var i princip bara att dom ryckte i några dörrhandtag. Men med skådespeleri i toppklass, bra bakgrundsmusik och bra handling så blir det här en trovärdig och skitläskig spökhistoria. 3+
BrutusBeefcake
2014-08-09
Jättemysig och pirrande spökhistoria som tar sin tid att bygga sig upp, det blir däremot aldrig långtråkigt eller segt trots sitt låga tempo. Nicole Kidman tycker jag gör en bra insats som ofta förr men tyvärr tycker jag att slutet är lite väl påskyndat, kunde gärna ha fått vara 10 minuter längre. Men en riktigt bra liten historia som passar bäst under sommar- och höstnätterna. (9/15)
ryderup
2014-07-29
Man får respektera regissörens val att göra en "klassisk" skräckfilm med fokus på stämning och dramat istället för "hoppa-till"-sekvenser. Men det blir i slutändan lite väl mycket dåligt barnskådespel och viskande och ansträngt Nicole Kidman-skådespel.
marleey
2014-05-13
En tät och spännande film med en välspelande Kidman. Dem dunkla miljöerna i huset och den konstant tjocka dimman samtidigt som ljudnivån på dem knarrande ljuden stiger gör att man sitter på helspänn större delen av filmen. Storyn är bra och lever ända till slutet tacka vare en bra och oväntad twist. The Others känns väldigt genomtänkt. Kidman agerar som sagt bra. Hon gör dem paranoida och smått hysteriska kvinnorna trovärdigt. Även att Alakina Mann och James Bentley förtjänar ett omnämnande för sin roller.