Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

The Oxford Murders


På Oxford Universitet arbetar en professor och en student tillsammans för att stoppa potentiella seriemord som verkar hänga samman av matematiska symboler.


Originaltitel Crimes à Oxford
Regissör Álex de la Iglesia
Manus Jorge Guerricaechevarría
Genre Kriminalare, Romantik, Thriller, 2000-tal
Skådespelare Elijah Wood, John Hurt, Leonor Watling, Julie Cox, Burn Gorman, Anna Massey, Jim Carter, Dominique Pinon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 982
Filmnummer 60644

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Barneyk
2017-09-04
Filosofi-nivån är för låg för att tilltala mig och funka särskilt bra och filmen är allmänt för B med väldigt ojämna skådespelarinsatser vilket gör att den känns som en typisk tvåa. Jag gillar annars konceptet och miljön och det är ett par saker jag gillar, så det är inte mer än en slätstruken tvåa men en trevlig och behaglig sådan.

2017-08-20
Den här filmen är hur bra som helst.
Stygga-Vargen
2017-08-17
Skicka skiten till reningsverket.
annihilat0r
2015-12-30
"Crimes à Oxford" är stundtals en spännande thriller, men den har dessvärre tydliga brister. Exempelvis är en specifik karaktär dubbad av totalt oförklarliga skäl, vilket förstör stämningen rejält. Dessutom stökar berättelsen till sig – trådarna snurrar omlott – vilket bidrar till att renheten tar skada.
marleey
2015-10-01
Storyn har en del intressanta tankegångar och twister, men överlag så känns det som att man vill för mycket. Det känns mest pretentiöst när man kastar in den ena matematiska termen och tesen efter den andra. Mycket blir bara dravel. Fotot är trist och det levereras ganska stela insatser från skådisarna. Svag 2:a
Silvanesti
2015-05-20
Svårbeskriven... ibland undrar jag om spanjorer har ett annat sätt attt berätta historier på än de amerikaner och svenskar som vi är vana vid. Den här var fascinerande, på lite samma sätt som en fet nakenkatt är fascinerande... den är konstig, inte särskilt söt men man kan inte riktigt sluta titta..
Cosmicgirl
2015-01-01
Summering av tankar under filmen: Ska Elijah Woods ögon ploppa ut nu? Varför vill alla ligga med Elijah Wood? Va, är de ihop nu? Nu försöker de vara svåra igen och slänga sig med matematiska formler. Ok, så professorn var typ ansvarig fast ändå inte? Ska Elijah Woods ögon ploppa ut nu då - jag vågar inte titta!
Taandborste
2014-02-27
Den dubbade skådisen var bland det sämsta jag sett... fick blunda varje gång han var med.
mammene
2013-05-05
Det hela kändes lite B-igt, men också ett försök att få det lite knepigare, då med "fjärilseffektens" hjälp. Kanske man krånglade in sig mer än man lyckades krångla sig ur. Men på något vis gillade jag det för det blev ingen dussinthriller.Så är ju Oxfordmiljön alltid gångbar, ja rätt bra blev det till slut.
xkattenx
2013-04-21
Fult filmad, låtsassmart genom att stapla filosofiska tankegångar i dialogen, gravt överspelad av samtliga inblandade.
Visa äldre kommentarer »