Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

The Post


1971 hjälpte Washington Post till att sprida de hemligstämplade Pentagonpapperna, som läcktes av en tidigare anställd vid USA:s försvarsdepartement. I dessa avslöjades oroväckande och tidigare okända fakta om landets inblandning i Vietnamkriget.


Originaltitel The Post
Alternativ titel The Pentagon Papers
Regissör Steven Spielberg
Manus Liz Hannah, Josh Singer
Genre Drama, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Meryl Streep, Tom Hanks, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Bradley Whitford, Bruce Greenwood, Matthew Rhys, Sarah Paulson, Alison Brie, Carrie Coon, Jesse Plemons, Zach Woods, John Rue, David Cross, Pat Healy, Jessie Mueller, Stark Sands, Michael Stuhlbarg
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 704
Filmnummer 126934

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rele
2022-09-12
En seg och ändå bra film. Avslöjandet av Vietnamkrigets politiska hemligheter var en stor händelse. En bra regissör och duktiga skådespelare gjorde att jag ger en stark trea.
idaho1981
2020-11-15
Välspelat och intressant med bra dialog. Dock blir det aldrig riktigt spännande och medryckande för ett högre betyg.
Albion
2020-04-12
En rörig film utan spänning eller livfull atmosfär och som man dessutom lär glömma ganska fort. Det känns mest som ett hastverk. Positivt med Meryl Streeps rollgestaltning dock. Betyget blir till slut en stark 2;a, dvs 2+
LadyFlanders
2020-01-07
Tom Hanks försöker blåsa lite liv och drama i soppan, men neej... det här är ljusår från Pakulas All the President's Men, om vi nu ska jämföra med journalistikgenren. Hur kan en framgångsrik regissör så genomgående missa allt som bygger upp spänning och drama, all elementa om hur man berättar en historia?
hsimpson
2019-12-17
Nja. Ganska bra, men inte så bra som det hade kunnat bli. Känns ganska standard, på något sätt, vilket det ofta gör med Spielberg. Kul att se Odenkirk.
Afflicter
2019-12-07
The Post är en film man förväntar sig ska leverera en viss typ av story, vilket den också gör. En väldigt relevant story.
BarryHero
2019-10-06
Ganska spännande Spielberg-film med en Tom Hanks och Meryl Streep som gör sina vanliga rollprestationer. Hade ingen större koll på detta med Pentagon-dokumenten så det var intressant att få en liten inblick i detta.
Christofer
2019-03-26
Hanks är lika grym som vanligt och dramaturgiskt tycker jag att det håller hyggligt. Underhållande nog för en stabil trea iaf.
Krille80
2019-03-10
Denna filmen hade alla förutsättningar att nå upp till de fantastiska filmerna "All the President's Men (1976)" och "Spotlight (2015)" som också handlar om journalism och upptäckten av amerikanska skandaler i den amerikanska historien. Trots fin regi av Spielberg och kompetent agerande av Hanks och Streep så blir inte detta sevärt. Historien fångar inte mig och lyckas inte underhålla. Skådespelarna är de som räddar upp betyget några steg. 2+
dafreakish
2019-02-24
Spielberg visar att han fortfarande kan göra relevanta filmer när han med hjälp av Streep och Hanks (briljanta) berättar om den fria pressens rättigheter. Det är extra viktigt nu när Trump kör sitt krig mot pressen och tydligt en film Spielberg snabbt ville göra. Ibland blir det lite segt men det är också ibland meningen, på gott och ont.
Visa äldre kommentarer »