2.3

The Passion

Det är början på påskvecka. Under de närmaste dagarna kommer tusentals pilgrimer att välla i Jerusalem för att fira den största festivalen i den religiösa kalendern. För romarna, ledda av Pontius Pilatus, är det den svåraste tiden på året. För översteprästen Kaifas och hans tempelpräster kommer arbetsbördan att vara tung och trycket att upprätthålla lag och ordning kommer att vara intensiv. Sedan nyheten väcks att Jesus från Galiléen närmar sig staden på en åsna och kommer att gå in Jerusalem genom den östra porten, och därmed uppfyllde två av de mäktigaste religiösa profetior om Messias ankomst, den som många tror kommer att leda dem till militär seger eller andlig frälsning.

Originaltitel The Passion
Regissör Michael Offer
Manus Frank Deasy
Genre Drama, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Ben Caplan, Ben Daniels, John Lynch, Joseph Mawle, James Nesbitt, Paul Nicholls, Tom Ellis, Daniel Evans, Dean Lennox Kelly, Denis Lawson, Darren Morfitt, Jamie Sives, Stephen Graham, Mark Lewis Jones, Stuart Kidd, Lewis Clay, Steve Morphew

mammene
2023-04-18
Vad är inte mer lämpligt att se på påsken än detta. Mycket här handlar om spelet innan Jesus får sin dom, kan inte säga att jag är expert på bibeln så hur mycket som följs låter jag vara osagt. Men som vanligt är det mobben som skränar. och vad som sker sedan förtäljer historien. Jesus spelades mycket bra av Joseph Mawle, dialogerna mellan honom och lärjungarna tyckte jag var bra skildrat. I mitt tycke var det här en bra filmatisering av Jesus och hans död.
danneman84
2010-12-21
Filmen är ett bra försök men når verkligen inte hela vägen fram. Den försöker följa skriften men tar sig samtidigt stora friheter. Taffligt skådespeleri stundtals kombinerat med ovan nämnda friheter i handlingen stör mig allt för mycket. Historien i sig är den mest fantastiska och den har förändrat mitt liv, men den här filmversionen gör den inte på något sätt rättvisa. Det finns betydligt bättre filmer om påskens händelser.