Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

The Passion of the Christ


Efter att ha tagit farväl av sina lärjungar går Jesus för att be i Getsemanes trädgård. Där möter han Judas som förråder sin forne mästare och utlämnar honom åt ockupationsmaktens soldater. Jesus blir förd till fariséernas överstepräster som konfronterar honom med anklagelserna om hädelse.


Originaltitel The Passion of the Christ
Regissör Mel Gibson
Manus Benedict Fitzgerald, Mel Gibson
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Maia Morgenstern, Monica Bellucci, Jim Caviezel, Toni Bertorelli, Hristo Shopov, Rosalinda Celentano, Mattia Sbragia, Claudia Gerini, Giacinto Ferro, Francesco De Vito, Christo Jivkov, Fabio Sartor, Luca Lionello, Aleksander Mincer, Luca De Dominicis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9393
Filmnummer 18471

Recensioner

Skapad 2019-12-19 av PissBosse
45 kr i timman betalade jag för att se denna tortyrorgie. Såhär i efterhand funderar jag på om jag skulle se den ens om jag blev betald samma summa. Det är inte det att jag är överdrivet käns...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av Norea
Detta är en dålig film. Det är ingenting mer än blod och piskning i tre timmar. Var är all dramaturgi? Vad är den kristna kärleken, som det kristna så gärna vill dela med sej till oss icke kr...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av weng-weng
Det finns onekligen något att uppskatta med den här filmen. Mel Gibson har dragit av sig sin normaliserade all-around-nice-guy- kostym för gott. Efter detta finns det ingen återvändo. Även under...   Läs mer »

Skapad 2019-12-04 av nilleo
Jag förstår inte hur en film kan nekas sin historiska rätt i det perspektivet av att det är en väldigt bra skildring för den som vill se den sanna och osviktliga sida av Gibsons regi. Så som de...   Läs mer »

Skapad 2019-11-16 av neo_lord
The Passion of the Christ är utan tvekan årets mest kontroversiella film, i alla fall hittills. Filmen har kallats antisemitisk och flera stora producenter i Hollywood med judiskt påbrå har gått ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Henkan
Om inte den här filmen bevisar det vet jag inte vad som gör det. Mel Gibsons ”The Passion of the Christ” är det definitiva och slutliga beviset på hur avskild allmänheten är från de ”informe...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Stygga-Vargen
Som tonåring började jag intressera mig för religion, främst kristendomen, när vi gjorde en skolresa till Vadstena där vi bland annat besökte en kyrka. Jag började läsa Bibeln och tittade äv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av MaraJade
”Men det var våra sjukdomar han bar, våra plågor han led, när vi trodde att han blev straffad, slagen av Gud, förnedrad.” - Jesaja 53: 4 Passion of the Christ är en sådan film som vägrar f...   Läs mer »

Skapad 2019-11-13 av Sham
Aldrig har väl en film haft en så passande titel som just The Passion of the Christ. Den latinska betydelsen av ordet passion är nämligen lidande, och det är just vad denna film handlar om: Jesus...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av eponinethen
En av världens mest omtalade berättelser – alla vet garanterat både hur det slutar och hyfsat mycket om vad som händer innan dess – så hur intressant kan det egentligen bli? Rätt så – måste...   Läs mer »

Kommentarer


Count_Duckula
2023-04-15
Kristi lidelse, trogen evangelierna. Protestantisk pliktfemma!
Commandante
2021-04-01
Det är häftigt att så mycket tid lagts ner på att det ska kännas autentiskt, men när Jesus piskats i en kvart och ramlat omkull i slowmotion för femtioelfte gången... Gäsp. Så otroligt tråkigt och meningslöst vältrande i våld.
escaperel
2020-04-27
Totalt oengagerande. Kunde halverat filmen om det inte vore för den extremt överdrivna användningen av slow-motion.
Rai
2017-09-29
Det blir lite dryg att kolla nästan i två timmar hur de misshandlar Jesus och här bli ju nästan våldet och misshandeln nästan mer underhållande än vidrig och hemsk, så nja...
Stygga-Vargen
2017-09-29
Höjer betyget till 5.

2017-08-05
De har gjort lite för många ändringar och det förstör tyvärr en del. Men filmen är ändå välgjord och spännande och skådespelarna gör ett väldigt bra jobb.
supermancover
2017-07-17
Att den är på hebreiska, arameiska och latin gör den otroligt mycket bättre. Obviously så är det 110% logiskt att det ska vara så, men för att vara en hollywoodrulle av Mel Gibson så känns det inte fullt lika självklart.
Albion
2017-04-14
Omtitt efter ca 12 år. Det är förstås en film som skapar många tankar och åsikter. Jag tycker att även om Jesu lidande var en central punkt i korsfästningsprocessen så får det kanske lite för stora proportioner i Mel Gibsons film och själva budskapet i Jesu död och uppståndelse försvinner lite i både filmen och debatten när lidandet och tortyren trycks fram så hårt. Jag sänker till en 4;a denna gång.
BerraS
2016-12-03
Visst, det var bra att inte Jesus talade engelska. Och det var trovärdiga miljöer, kläder och vidrigt närgånget våld. Men var tog djupet vägen? Jesus tog hela världens synder på sig, det var säkert värre än att korsfästas, men detta vidrördes knappast. Tanken med filmen var bra. Det var tyvärr det enda med filmen som var bra. Resten var segt som sirap. Många scener i slowmotion, men även de som gick i realtid utspelade sig likt slowmotion, så seg tycker jag den var. Hoppas det blir en ny film på temat, Mel Gibson pratar själv om den möjligheten. Den skulle handla om den viktiga fortsättningen: uppståndelsen.
Stygga-Vargen
2016-08-13
Väldigt välgjort och välspelat och filmen känns påkostad. Gibson tar sig en del konstnärliga friheter och både ändrar och lägger till en del saker och en del av de sakerna är bra medan andra borde ha klippts bort. Stort plus till Jim Caviezel som gör sin bästa roll hittills och han borde ha fått en Oscar.
Visa äldre kommentarer »